Biontech aşısının geliş tarihi belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Almanya'da geliştirilen Biontech aşısının 10 gün içinde Türkiye'ye geleceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
25 Şubat 2021, Perşembe - 20:05
Biontech aşısının geliş tarihi belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun ardından "Biontech'le ilgili ilk etapta gelecek aşı miktarı 800 bin olacak , toplam ise 4,5 milyon olarak netleşti. İlk 800 bin aşı muhtemelen 10 gün içerisinde gelmiş olacak." dedi.

"Elinde 15 milyon aşı olan Avrupa ülkesi çok az"

Aşı tedariğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı;   

Biz AstraZeneca'yla da, BioNTech'le, Sputnik'le de halen görüşüyoruz. Vatandaşımızı aşıyla buluşturmak istiyoruz. Ama biz daha erken faz-3 çalışmasına başladığımız ve sonuçlarını bildiğimiz bir aşıyla görüşmelerimizi, sözleşmelerimizi yaptık. Elinde 15 milyon aşı olan Avrupa ülkesi çok az.

Kaç milyon aşımız var?

24 Kasımda biz Sinovacla sözleşme yaptık. Toplam devamında 50 milyon doz için yapıldığını söylemiştim 100 milyon doz için sözleşme yapıldı. Biontechle 4,5 milyon'dan 30 milyona kadar opsiyonel. Sputnik ile ilgili üretim dahilinde olmak üzere bütün hazırlıklar yapılıyor. Rus aşısının Türkiye'de üretilmesiyle ilgili. Bizim amacımız en geç bu Mayıs ayında aşılama sürecini tamamlamak. 105 milyon doz aşıya erişeceğimizi biliyoruz. Şuan net kesin olan en geç Mayıs sonuna kadar. Bu 52,5 milyon kişinin aşılanması demek. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/617867/biontech-asisinin-gelis-tarihi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.