Pursaklar Belediyesi sokak hayvanlarını sahiplendiriyor

Pursaklar Belediyesi tarafından sokaklardan toplanan sahipsiz kedi ve köpekler, hayvan barınağında tedavi edilerek sahiplendiriliyor.
Büşra Bayrak
|
26 Şubat 2021, Cuma - 12:29
 Pursaklar Belediyesi sokak hayvanlarını sahiplendiriyor

Pursaklar Belediyesi Hayvan Barınağı, ilçede bulunan sokak hayvanlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 

Barınakta tedavileri yapılan, kısırlaştırılıp aşılanan kedi ve köpekler, ya doğal ortamlarına bırakılıyor ya da sahiplendiriliyor. Barınakta tedavi altına alınan sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenen Başkan Ertuğrul Çetin, hayvan barınağında incelemelerde bulunarak, veteriner hekimden can dostlarının durumları hakkında bilgi aldı.

"Bu güzel yavrularımız sahiplerini bekliyor"

Sokak hayvanlarını en iyi şekilde ağırladıklarını ve tedavilerinin ardından tekrardan yaşam alanlarına bıraktıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Veterinerlik biriminde personel sayısında artışa giderken, sağlıklı ve modern ekipmanlarla hizmet kalitesini artırıyoruz. Bu hafta veterinerlerimiz tarafından 17 sokak köpeğimiz ve 6 sokak kedimizin ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Geçici süre misafir ettikten sonra tekrar yaşam alanlarına bırakacağız. Ayrıca bu güzel yavrularımız sahiplerini de bekliyor. http://sahiplendirme.pursaklar... sayfasından aile bulan dostlarımız ve aile bekleyen dostlarımızı görebilirsiniz. Bakım ve aşıları yapılan can dostlarımızı sahiplendirerek onlar için daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmayı hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Çetin, soğuk havada sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için ilçenin muhtelif yerlerinde oluşturulan beslenme noktalarına su ve mama bırakarak sevimli dostların yemek ihtiyaçlarının da karşılandığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/620692/pursaklar-belediyesi-sokak-hayvanlarini-sahiplendiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Döndü kazıcı
10 Ocak 2022, 09:46
Ben Bir kedi buldum çok miyavlıyordu aç zannettim eve getirdim karnını doyurdum bugün 5 gün oldu kedicikte deyişi sesler cıkarmaya başladı megersem kısırlaşması gerekiyormuş ama benim durumum yok bana yardım ederseniz sevinirim sokaga göndersem ölür bakamaz kendine