ABB ile Başkent Üniversitesi protokol imzaladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenecek çiftlere talepleri doğrultusunda SMA taraması yapmak için Başkent Üniversitesi'yle protokol imzaladı.
Ankara Masası
|
26 Şubat 2021, Cuma - 20:31
ABB ile Başkent Üniversitesi protokol imzaladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Ankara’nın tüm ilçelerinde yeni evlenecek olan ve talep eden tüm çiftlere ücretsiz spinal müsküler atrofi (SMA) taraması yapılması için harekete geçti.

Bu kapsamda ABB, SMA hastalık genine sahip anne ve babanın erken tespiti ve tedavi edilmesi için Başkent Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı

Ücretsiz genetik muayene ve genetik danışmanlığı hizmeti de sağlanacak protokol, belediye meclisinde görüşülüp, onaylanmasının ardından resmiyet kazanacak.

"Bu yıl ilk uygulamayı yapacağız"

Topluma sağlıklı çocukların katılması için böyle bir adım attıklarını belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş “Hastalığı henüz evlenmede tespit edip, çaresinin aranması için Başkent Üniversitesi ile bir iş birliği yaptık. Bu yıl ilk uygulamayı yapacağız. Ankara’daki yeni evlenen herkesin toplumumuza sağlıklı çocuklar yetiştirmesi  için iş birliği anlaşması imzaladık. Hayırlı olsun diyorum ben, çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

" SMA da önlenebilir hastalıklar grubunda"

İmza protokolünde konuşan Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feride İffet Şahin “Genetik hastalığın tedavisi çok güç çoğu zaman mümkün değil. Önlenmesi mümkün. SMA da önlenebilir hastalıklar grubunda” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/621695/abb-ile-baskent-universitesi-protokol-imzaladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.