Ankara'da dolandırıcılık: 8 gözaltı

Ankara’da cep telefonlarına sızdıkları vatandaşların mobil bankacılık hesaplarına erişerek dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların çaldıkları paraları halay çekerek ATM’ye yükledikleri ortaya çıktı.
IHA-20210227AW254325
|
27 Şubat 2021, Cumartesi - 12:56
Ankara'da dolandırıcılık: 8 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların telefonlarına sahte internet linkleri gönderen ve bu sayede zararlı yazılım yükleyerek şahısların mobil bankacılık hesaplarına erişim sağlayan bir suç çetesi tespit etti. Dolandırıcılık suçuna karıştığı öğrenilen 8 kişi Ankara merkezli İstanbul ve Ağrı illerinde düzenlene eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.  Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız silah, 100 adet dolu fişek, dolandırıcılık suçunda kullanıldığı öğrenilen çok sayıda dijital hesaplara ait banka kartı ele geçirildi. Şahısların lüks rezidanslarda yaşadığı, hesaptaki paralarla online kredi çektikleri öğrenildi.

Elde ettikleri paraları  3. kişilerin banka hesapları üzerinden kendilerine ait kripto para hesaplarına aktaran şüphelilerin bu şekilde izlerini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Ayrıca, ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucunda şahısların haberleşmek için özel programlar ve kimlik bilgilerini saklamak adına ise kod adı kullandıkları anlaşıldı.

Öte yandan zanlıların çaldıkları paraları halay çekerek ATM’ye yükledikleri ortaya çıktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/622069/ankarada-dolandiricilik-8-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.