Yıldırım Kaya'dan Fahrrettin Koca'ya mektup

CHP Ankara Milletvekili ​Yıldırım Kaya, okulların açılış süreciyle ilgili ailelerin, öğretmenlerin,öğrencilerin endişelerini içeren bir mektup kaleme aldı.
Ankara Masası
|
28 Şubat 2021, Pazar - 15:34
Yıldırım Kaya'dan Fahrrettin Koca'ya mektup

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili  Yıldırım Kaya, 2 Mart'ta başlayacak yüz yüze eğitim öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir mektup yazdı.

Kaya mektubunda, öğretmenlerin henüz aşılanmamış olması, sınıflarda Bilim Kurulu tarafından belirlenen standartların ulaştırılmaması nedeniyle ailelerin, endişe duyduğunu belirtti.

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Açık Mektup" paylaşımında Kaya şu ifadeleri kullandı;

"Daha ileri bir tarihe ertelenmesi"

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, bu mektubu öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve tüm kamuoyunun sesini bir kez daha size ulaştırmak için yazıyorum.

Son yaptığınız açıklamada “Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim. Şu an salgının geldiği seyir, vakaların son 2 hafta bir artış içinde olduğu, mutasyonların giderek varlığını artırdığı şeklinde.” dediniz. Öğretmenlerimiz için de aşılama takviminin şubat sonuna doğru başlayacağını açıkladınız.

Milli Eğitim Bakanlığı da  "Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası’nın güncellenme takvimi ve Coronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterler, 1 Mart Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek. 1 Mart'ta eğitim öğretime geçişi planlanan okullarda yüz yüze eğitim ve yapılacak sınavlara, 2 Mart'ta illerin salgın koşullarına göre başlanacak.” açıklamasını yaptı.

Ancak 2 Mart itibariyle yüz yüze sınava girecek olan lise öğrencilerimiz sağlık riski, uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin eğitimde fırsat eşitsizliği ve Bilim Kurulunun açıkladığı kriterlerin sağlanamamış olmasından dolayı; yüz yüze sınavların koşullar sağlanana kadar uygun bir tarihe ertelenmesini, uygun koşullar sağlanamıyorsa da iptal edilmesini talep etmektedir.

Yüz yüze eğitim ve öğretimin, pandemiye uygun koşullar sağlanmadan başlayacak olması ve liselerde yüz yüze sınavların yapılacağının açıklanması öğrenci, öğretmen ve velilerimizde büyük endişe yaratmıştır.

" Bu takvim ve telafi eğitimleri hakkaniyetli olacaktır"

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca;

Tüm Türkiye sizin kamuoyuna açıkladığınız endişeleri yaşamaktadır!

Öğretmenlerimizin aşılanmadığı,  sınıf mevcutlarının Bilim Kurulu’nun açıkladığı sayıya düşürülemediği, uzaktan eğitimle fırsat eşitsizliğinin derinleştiği, mutasyona uğrayan Coronavirüsün daha bulaşıcı ve öldürücü olduğu bir dönemde lise öğrencileri 2 Mart’tan itibaren yüz yüze sınava sokulacaktır.   

Liseli gençlerimizin telafi eğitimleri tamamlandıktan, pandemiye karşı tüm sağlık ve diğer koşullar sağlandıktan sonra; birinci yüz yüze sınavın nisan ayının ilk haftası,  ikinci yüz yüze sınavın da mayıs ayının ilk haftası içinde yapılmasını öneriyoruz. Bu takvim ve telefi eğitimleri YKS için de daha uygun ve hakkaniyetli olacaktır.

Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin fırsat eşitsizliği telefi eğitimleriyle kapatılmayacaksa, yüz yüze sınav koşulları sağlanamayacaksa sınavlar iptal edilmelidir. Çünkü uygun koşullar sağlanmadan yapılacak yüz yüze sınavlar, telafisi mümkün olmayan mağduriyetler doğuracaktır.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu da aynı endişeleri kamuoyuyla paylaşmıştır.

Sağlık Bakanı ve bir doktor olarak kamuoyuna açıkladığınız endişelerinizi, 1 Mart Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanı ve Kabine üyelerine de aktarmanızı bekliyoruz.

Liseli gençlerimizin haklı taleplerine ve sizinle ortak endişelerine duyarsız kalmayacağınıza inanıyoruz.

Gençlerimizin geleceğini, sağlığını, psikolojini hep birlikte korumak zorundayız.

 Saygılarımı sunar, sağlıklı günler dilerim.

Yıldırım KAYA

CHP Ankara Milletvekili

28 Şubat 2021

http://www.ankaramasasi.com/haber/623075/yildirim-kayadan-fahrrettin-kocaya-mektup
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.