28 Şubat mağduru Fehmi Çalmuk yaşadıklarını anlattı

Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk, 28 Şubat'ta yaşadığı işkenceleri canlı yayında anlattı. Çalmuk "Elimde, göğsümde sigara söndürdüler. Söndüren adam Zaman Gazetesi cebinde, ‘namaz kılayım geleyim’ diyordu" dedi.
Ankara Masası
|
28 Şubat 2021, Pazar - 17:28
28 Şubat mağduru Fehmi Çalmuk yaşadıklarını anlattı

Ankara İmam Hatipler Başkanı, merhum Necmettin Erbakan’ın yanında yetişen Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk, BBN Türk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga’nın sunduğu ‘Politik Adam’ programında 28 Şubat sürecinde yaşadığı işkenceleri anlattı.


"Aylarca üzerindeki mikrop ve mantarları temizlemeye çalıştım"

Çalmuk, cebinde Zaman Gazetesi olan bir şahsın elinde, göğsünde sigara söndürdüğünü ifade ederken "İlk defa açıklıyorum, ben imam-hatip başkanıyım, Akşam Gazetesi’nde muhabirim, Allah’ın izniyle kendi maaşımızdan başka hiçbir desteğimiz yok. Çok üstümüze geliyorlar. Beni içeri aldılar, işkence yaptılar. Necmettin Erbakan dedi ki, ‘Sakın devleti suçlama.’ O zaman ağzımı açmadım. Elimde, göğsümde sigara söndürdüler. Söndüren adam Zaman Gazetesi cebinde, ‘namaz kılayım geleyim’ diyordu. Ben 3 günden sonra şeker hastası oldum ve aylarca üzerindeki mikrop ve mantarları temizlemeye çalıştım. Beni kimin aldığı belli değil. Erbakan Hoca araştırdı 'Bana devleti suçlamayalım dedi.' " diye konuştu.

"Dolar dolu çantayla para teklif ettiler"

O dönemde kendisine bir kişi aracılığıyla dolar dolu çantayla para teklif edildiğini belirten Çalmuk, sözlerine şöyle devam etti;

‘"Daha sonra bir hacı amca geldi. Bir avukatla tanıştık, konuştuk. Bir çanta getirdiler, içi dolar doluydu.  Ben o zaman FETÖ'nün tehlike olduğunu devlete raporla bildiren adamım. 'Bana parayı al başkan ,sen şeker hastasısın' dediler Yakalandım içeri alındım. Vücudumun her yeri mantar oldu. Her gün asitle beni temizliyorlardı, çürümüş gibi kokuyordum. Böyle bir çileli hayatım var. Benim hastalandığımı nereden biliyorsun, 1 ay olmuş zaten bu iş çıkalı.Gidin, ben devletime bağlıyım dedim. Gelen hacı ağabey beni çok övdü.” Dedi.

"O fotoğrafta hacı ağabeyi gördüm"

Çalmuk, kendisine para teklif eden kişinin istihbarat teşkilatının adamı olarak tanınan ‘Yeşil’ olduğunu sonradan fark ettiğine değinirken "Avni Özgürel'in yönetiminde Doğan grubu Yeni Ufuk diye bir gazete çıkarttı. Şu anda Oda TV'deki Müyesser Yıldız Uğur bir haber yayınladı. 'Yeşil'le ilgili bir fotoğraf. Ben fotoğrafı gördüğüm gün, hacı ağabey gördüm." Şeklinde konuştu.

"Mesut Yılmaz o lafı benden aldı"

Yaşadıklarını o dönemin siyasilerine anlattığını söyleyen Çalmuk, süreci şöyle anlattı;

Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel’i ve Tansu Çiller’i ziyaret ettim.

Demirel bana dedi ki: 'Tarihi bir rol oynadın evladım.’ Necmettin Erbakan hoca alnımdan öptü. Biz o zaman yüz binlerce insana yürütebilme kabiliyetine sahiptik. Mesut Yılmaz'ı ziyaret ettiğimde dedim ki Sayın Başbakanım, ‘imam hatip okulları hiçbir siyasi partinin ön ve arka bahçesi değildir’ dedim. Mesut Yılmaz açıklama yaptı dedi ki ‘Refah Partisi imam hatipleri arka bahçesi olarak görüyor.’ bu lafı benden almıştı. Ama ben hiçbir partinin değil dediğim için, DYP’li, BBP’li, CHP’li belki HDP’li bugün çocuğunu imam-hatibe yolluyor. Din eğitimi ve öğretimini devlet güvencesi ile alsın diye düşünüyorlar. 15 Temmuz'un atıldığı tarih 28 Şubat’taki bu karardır, bu çok önemli bir konu.

Necmettin Erbakan'ın tarihi sözü

Çalmuk, Necmettin Erbakan’ın 28 Şubat sürecinde dik durduğunun altını çizerken “En büyük rol Necmettin Erbakan’a aittir. O dönemde tanklar yürümüş, Erbakan ise hala ekonomi diyor, hala ülkelerin birlikteliği diyor. Erbakan’ın kızı da diyor ki ‘Babam tankların üzerine çıksaydı tanka zarar verdin diye yine suçlarlardı.’ Erbakan'ın oynadığı rol tarihi bir roldür. Erbakan'a sokağa çıkalım, boğaz köprüsünü kapatalım dediler. Biz bunu yapalım gücümüzü gösterelim dediler. Askerlerin içindeki cuntanın istediği buydu. Erbakan Hoca’dan tarihi söz, ‘Benden dolayı, kararımdan dolayı bir Müslümanın burnu kanarsa Allah'ın huzurunda hesap veremem’ dedi.” şeklinde konuştu.

"Biz din düşmanı değiliz"

Erbakan’la abdest alırken komutanların dalga geçtiğini ifade ederken “Ama öyle bir tahkir ediyorlar ki Erbakan’ı iftar sofrasında Deniz Kuvvetleri Komutanı rakı getirin diyor. Erbakan'a karşı içiyor. Erbakan, Milli Güvenlik Kurulu’nda abdest alırken komutan dalga geçiyor, daha sonra İsmail Hakkı Karadayı geliyor diyor ki; Sayın Bakan, biz din düşmanı değiliz, biz de namaz kılıyoruz diyor. Biz de oruç tutuyoruz diyor. Böyle bir yapı var böyle bir tahkir var.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/623161/28-subat-magduru-fehmi-calmuk-yasadiklarini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.