Kahramankazan’da ihtiyaç sahiplerine meyve desteği

Kahramankazan’da modern tarım laboratuvarında yetiştirilen meyveler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
IHA-20210301AW255530
|
01 Mart 2021, Pazartesi - 12:07
Kahramankazan’da ihtiyaç sahiplerine meyve desteği

Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki çiftçilere, üreticilere ve öğrencilere modern tarım eğitimlerinin verilebilmesi için meyve bahçesi oluşturdu. Bu çerçevede  5 bin fidan toprakla buluştu. Önümüzdeki günlerde bahçeye 10 bin meyve ağacı fidanının daha dikilmesi hedefleniyor.  İlçedeki tarımsal üretimi zenginleştirmeyi hedefleyen ve ilk etapta 150 bin metrekare alan üzerine kurulan proje kapsamında yetiştirilecek meyveler ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

"Modern tarım laboratuvarı" olarak hizmet verecek olan bahçede, budama, aşılama ve meyve yetiştiriciliği başta olmak üzere çeşitli kurs ve eğitimler gerçekleştirilecek. Böylece söz konusu alan ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürürken uygulama sahası olarak da hizmet verecek. 

İlçe tarımına önemli katkı

Attıkları adımla ilgili konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, pandemi süreciyle birlikte özellikle tarım ve hayvancılığın öneminin bir kez daha tüm dünyada kendini hissettirdiğini belirterek, oluşturdukları bu bahçe ile ilçelerinde tarımsal üretime önemli katkılar sunmayı hedeflediklerini söyledi. 

"Çiftçi ve üreticilerimizin yanındayız"

Hem uygulama sahası hem de bir üretim alanı olarak kullanılacak bahçe ile önemli kazanımlar elde edileceğini ifade eden Oğuz, “Hem modern tarım teknikleri ilçemizdeki çiftçi ve üreticilerimize anlatılacak hem de buradan elde edilecek meyvelerimizi ihtiyaç sahiplerimize dağıtmış olacağız. Bu uygulama ile ilçemizde meyve üretimi alanındaki zenginliği de artırmış olacağız. Kahramankazan Belediyesi olarak, her zaman yanlarında olduğumuz çiftçi ve üreticilerimize yönelik desteklemelerimizi ve bu alandaki uygulamalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/624191/kahramankazanda-ihtiyac-sahiplerine-meyve-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.