ABB'den esnafa harç desteği

ABB Başkanı Mansur Yavaş, pandemi döneminde kapanan ya da faaliyetleri kısıtlanan esnaftan işgal harcı almayacaklarını açıkladı.
Ankara Masası
|
01 Mart 2021, Pazartesi - 18:08
ABB'den esnafa harç desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) pandemi döneminde zor günler geçiren esnafa yönelik yeni bir adım daha attı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, pandemi döneminde kapanan ya da faaliyetlerini kısıtlanan vatandaşlardan işgal harcı alınmayacağını açıkladı.

Yavaş açıklamasında "Pandemi nedeniyle kapanan ya da faaliyetlerini kısıtlı olarak sürdüren yiyecek/içecek sektöründeki esnafımızdan salgın hastalık dönemi boyunca fiili bir işgal olmadığı dikkate alınarak işgal harcı tahsilatı yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Nakit desteği sağlanmıştı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi dönemi boyunca iş yeri kapanan, gelirinden olan ya da gelir sağlayamayan çeşitli işlerde çalışanlardan başvuru yapanlara üçüncü kez nakit ödemesi yapılacağını duyurmuştu.

İşgal harcı nedir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 52 nci maddesinde, belediye sınırları içinde bulunan; pazar veya panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal ve hayvan satıcıları tarafından satış yapmak, yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesinin, işgal harcına tabi olacağı hükme bağlanmıştır.

Aynı Kanunun 57 nci maddesinde de, “İşgal harcı belediyelerin yetkili kılacakları memur veya kişilerce makbuz karşılığında tahsil edilir.” hükmü yer almaktadır.

Buna göre, işgal harcı Belediye Gelirleri Kanunu’na göre belediyelerin yetkili kılacakları memur veya kişilerce makbuz karşılığında tahsil edilen bir harçtır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/624972/abbden-esnafa-harc-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.