Ankara'da yüz yüze eğitim başlıyor

Orta riskli grupta yer alan Ankara'da tüm kademelerde yüz yüze eğitim başlıyor.
Ankara Masası
|
01 Mart 2021, Pazartesi - 21:08
Ankara'da yüz yüze eğitim başlıyor

Beştepe'de yaklaşık 3 buçuk saat süren Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşmeye ve yüz yüze eğitime ilişkin beklenen kararları açıkladı.

Erdoğan, düşük ve orta riskli illerde tüm kademelerde yüz yüze eğitimin başlaması kararı alındığını duyurdu. Sarı kategoride yani orta riskli grupta yer alan Ankara'da bu karardan etkilendi.

"Eğitim-Öğretime başlanacak"

Yüz yüze eğitimle ilgili Erdoğan şu açıklamayı yaptı;

"Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8. ve 12. sınıflar eğitim-öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli şehirlerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim-öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak."

Eğitim süreci nasıl ilerleyecek?

Milli Eğitim Bakanlığından yüz yüze eğitime ilişkin yapılan açıklama şu detaylara yer verildi;

"Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitim verecek. Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek. İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak. 

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12-22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alacak.

Hazırlık, 9. 10. 11. sınıflar haftada 2 gün, 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam edecek. 

Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/625222/ankarada-yuz-yuze-egitim-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.