Akademisyenler Etimesgut'u gezdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri Engelsiz Yaşam Merkezi ve Türk Tarih Müzesi'ni ziyaret etti.
Zeliha Demirci
|
02 Mart 2021, Salı - 10:44
Akademisyenler Etimesgut'u gezdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Ün Yıldırım, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ergün Hasgül ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurdan Duman ve üniversitenin akademisyenleri Etimesgut Belediyesi Engelsiz Merkezi ve Türk Tarih Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, akademisyenlere Türkiye'de tek, dünyaya örnek olan engelsiz yaşam merkezini gezdirdi, engellilerin katıldığı kurslarda incelemelerde bulundu. Demirel merkezin engelli ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıran birçok donatıya sahip örnek bir tesis olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yıldırım: Yaşam merkezlerinin yaygınlaşması gerekiyor

Prof. Dr. Yıldırım merkezi büyük bir hayranlıkla gezdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Hayal etmek güzeldir. Hayal edilen bir işte sonuca ulaşmak insanların gönlüne hitap etmek; özellikle engeli vatandaşlarımızın gönüllerini fethetmek işlenen en büyük sevap ve hizmettir. Dünya standartlarında bu merkezin yapımında emeği geçen başta belediye başkanı sayın Enver Demirel olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Fonksiyonel yaşam merkezin tüm ülkemizde yaygınlaşması diliyorum.

Gurur veren proje

Akademisyen konuklarına daha sonra Türk Tarih Müzesi'ni gezdiren Demirel, "Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nın Türk tarihindeki dönüm noktalarını gelecek nesillere aktarmada önemli rol oynayacağını vurguladı. Akademisyenler de müzeyi çok beğendiklerinin altını çizerek, "Bu çalışma bizi çok gururlandırdı." ifadesini kullandılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/626443/akademisyenler-etimesgutu-gezdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.