Bahçeli: HDP'nin kapatılması şarttır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye bir hukuk devleti ise HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir." dedi.
Ankara Masası
|
02 Mart 2021, Salı - 11:09
Bahçeli: HDP'nin kapatılması şarttır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. HDP'nin katılmasına yönelik çağrılarına bir yenisini daha ekleyen Bahçeli, "Türkiye bir hukuk devleti ise HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir." ifadesini kullandı.

"Terörün mü safındasın, Türkiye'nin mi yanındasın?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'a isim vermeden yüklenen Bahçeli, "Kimse minderden kaçmamalı, yüreği yeten kartını açık oynamalıdır. Soruyorum, CHP fezlekeli HDP'lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır, yok mudur? Fezlekelerin içeriği nedir bir görelim. Devlet intikam duyguları ile yönetilemez diyen, kimliksiz CHP sözcüsü acaba senin kararın nedir? Terörün mü safındasın, Türkiye'nin mi yanındasın? Aklı selim çağrısı yapan CHP'liler PKK'ya hala minnettar mıdır? " şeklinde konuştu.

"HDP'ye destek PKK'ya destektir"

"İYİ Parti HDP'lilerin yargı önüne çıkarılmasına destek midir, köstek midir?" diye soran Bahçeli, "İttifak ortağı gibi fezlekelere ne var ne yok bakalım mı diyecekler? Yoksa adaletin ve milletin çağrısına riayet mi edecekler? Hele bir cevap versinler. HDP'nin kapatılması konusunda CHP ve İYİ Parti'nin duruşu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler vatandaki yangını ne zaman göreceklerdir. HDP'ye destek PKK'ya destektir. PKK'ya destek Türkiye'ye ihanettir." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/626517/bahceli-hdpnin-kapatilmasi-sarttir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.