Ankara'da lokantacılar normalleşmeden memnun

Ankara Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Aztekin, koronavirüs salgını döneminde atılan normalleşme adımlarıyla birlikte restoran, lokanta ve kafeterya gibi işletmelerin açılmasından mutlu olduklarını söyledi. Aztekin, işletmelerin kapanma saatini 24.00'e çekebilmek için ilerleyen günlerde Ankara Valisi Vasip Şahin ile görüşebileceklerini belirtti.
Büşra Bayrak
|
02 Mart 2021, Salı - 12:20
Ankara'da lokantacılar normalleşmeden memnun

Ankara'da normalleşme başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kararlar çerçevesinde, orta riskli kategoride bulunan Başkent'te restoran, lokanta ve kafeterya gibi işletmeler sabah 07.00 itibari ile kapılarını müşterilerine açtı. Yüzde 50 kapasite ile hizmet verecek işletmelerin kapanma saati ise 19.00 olarak belirlendi. 

Atılan adımı Ankara Masası'na değerlendiren Ankara Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Aztekin, normalleşme adımlarının 15 günde bir güncelleneceğine dikkat çekerek hem vatandaşların hem de esnafın tedbirlere çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. 

Lokantacılar kapanma saatini uzatmak istiyor

Vatandaşların işten çıktıktan sonra evlerine geçtiğini belirterek bu çerçevede işletmelerin kapanma saatinin erken olduğunu savunan Aztekin, bunu saat 24.00'e çekebilmek için ilerleyen günlerde Ankara Valisi Vasip Şahin ile görüşebileceklerinin mesajını verdi.

"Bizim müşterilerimiz 19’dan sonra geliyor"

Atılan adım ardından mutlu olduklarını dile getiren ancak üyelerin kapanma saatini yetersiz bulduğunu aktaran Aztekin, "Paket servisi yine 24’e kadar devam ediyor ama içeri müşteri almak saat 19’da sona eriyor. Bunu bütün üyelerimiz yetersiz buluyor. Bizim müşterilerimiz 19’dan sonra geliyor." dedi.

İşletmeler için getirilen yüzde 50 kapasite sınırına da değinen Aztekin, "Yüzde 50 müşteri almak yeterli değil. Müşteri var, masa da var, biz müşterilere bu durumda nasıl git diyeceğiz?" diye sordu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/626645/ankarada-lokantacilar-normallesmeden-memnun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.