Yargıtay savcılıktan fezleke örneklerini istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Başsavcılığına bir yazı göndererek, 108 sanıklı Kobani İddianamesi ile HDP'liler hakkında düzenlenen fezlekelerin birer örneğinin gönderilmesini istedi.
Ankara Masası
|
02 Mart 2021, Salı - 18:07
Yargıtay savcılıktan fezleke örneklerini istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki açıklamalarının ardından Halklarını Demokratik Partisi'nin(HDP) kapatılmasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 108 sanıklı Kobani iddianamesi ve HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerin örneğini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istedi.

9 milletvekili hakkında fezleke

Kobani soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke düzenlenmişti.

Siyasi partilerin faaliyetlerini izlemekle görevli Başsavcılıkça yapılacak inceleme sonucu, HDP'nin "örgüt eylemlerinin odağı" olduğu tespit edilirse, HDP hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.

" HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır"

HDP'nin kapatılmasını TBMM'deki grup toplantısında gündeme getiren Devlet Bahçeli şunları söylemişti;

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, terör örgütü PKK'yla irtibatı, iltisakı ve ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Başsavcılık inceleme sonucunda, HDP'nin faaliyetlerinin "Terör eylemlerinin odağı" haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek, nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunulacaktır. Siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi'nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Anayasa'nın 69'uncu maddesinin 6'ıncı fıkrasıyla, Siyasi Partiler Kanunu'nun 101 ve 103'üncü maddelerine göre, kapatmaya konu eylemlerin yalnızca işlenmiş olması yeterlidir. Anayasa Mahkemesi delilli ve belgeli şekilde HDP'nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse, ki başkaca bir seçenek yoktur, HDP diye bir partiden, kapatmaya neden olan üye ve yöneticilerinden söz etmek artık mümkün olamayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/627195/yargitay-savciliktan-fezleke-orneklerini-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.