Aşağı Eğlence Muhtarı Muhammed Ekrem Kılıç: Vaatlerimizin yüzde 70'ini gerçekleştirdik

Aşağı Eğlence Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammed Ekrem Kılıç, seçim döneminde verdiği vaatlerin yüzde 70'ini gerçekleştirdiğini söyledi. Kılıç, mahalledeki en büyük problemin ise trafik ve altyapı olduğunu belirtti.
Ankara Masası
|
03 Mart 2021, Çarşamba - 11:54
Aşağı Eğlence Muhtarı Muhammed Ekrem Kılıç: Vaatlerimizin yüzde 70'ini gerçekleştirdik

Başkent'te yerel gündemin nabzını tutan Ankara Masası, devletin mahalledeki gözü kulağı durumundaki muhtarlara mikrofon uzatıyor. Yapılacak çalışmalarda sahaya yönelik ilk bilgilerin alındığı muhtarlar hangi sıkıntıları yaşıyor, çözüm için neler yapıyor?  "Mahallemizin Muhtarı" adıyla okuyuculara ulaşacak serinin ilk konuğu Aşağı Eğlence Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammed Ekrem Kılıç.

45 yıldır Aşağı Eğlence Mahallesi'nde yaşadığını, 33 senedir esnaflık yaptığını belirten Kılıç, "Muhtar olmamın yegane sebebi ailem ve arkadaşlarımdır. Onların baskısıyla aday oldum. Aday olduktan sonra Aşağı Eğlence sakinleri tarafından uygun görüldüm. Allah da bize nasip eyledi." dedi. 

"Problemler oluyor ama..."

"Ailenize vakit ayırabiliyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Kılıç, "Haftanın yedi günü çalışıyoruz. Muhtarın çalışma saati günde 4 saattir ama muhtar 24 saat çalışıyor. Problemler oluyor ama bunları çocuklarımızla eşimizle aşıyoruz." şeklinde konuştu. 

Vaatlerin yüzde 70'i tamam

Seçim çalışmaları sırasında eksikleri yerinde belirlediğini, göreve geldikten sonra da bunları tek tek düzelttiğini ifade eden Kılıç, verdiği vaatlerin yüzde 70'ini gerçekleştirdiğini savundu. Mahalledeki aydınlatma direklerini yenilettiğini, parklardaki eksiklerin giderilmesi için girişimlerde bulunduğunu aktaran Kılıç, hayata geçirdiği bir diğer projesini ise şu sözlerle anlattı:

"Türk sanat korosu kurduk"

"Mahallemizde Türk sanat korosu kurduk. Koro tamamen Aşağı Eğlence’deki ev hanımlarından oluşuyor. 4 sefer konser verdik. Bir sefer de öksüzler yurdunda konser verdik. Bir sürü şey yaptık ama şuan tek tek saysak vakit almaz. Biz mahallemizi seviyoruz. Mahallemiz için de elimizden geleni yapıyoruz."

Azalar nasıl seçiliyor?

Azaların nasıl belirlendiğine yönelik bilgiler veren Kılıç, bu sürecin muhtarların  inisiyatifinde olduğunu dile getirdi. Azaların muhatlarla birlikte seçime girdiğini belirten Kılıç, "Muhtarla seçime girip kazanır diye de bir şey yok. Mahalleli azayı seçmeyebilir ama genellikle muhtarla birlikte görevlerine kavuşur." şeklinde konuştu.

Kılıç, azaların farklı sokaklarda oturdukları için bulundukları bölgelerin muhtarı sayıldıklarını ekledi.

Keçiören Muhtarlar Derneği'nin çalışmaları

Keçiören Muhtarlar Derneği'nin çalışmalarına değinen Kılıç, "Keçiören’imizin 51 mahallesi var. 51 mahalle muhtarıyla çok iyi diyaloglar halindeyiz. Çok iyi bir ekibiz. Değişik projelerimiz var. Çoğunu da icra ettik. Kızılay'a kan bağışında bulunduk. Mahallelerimizde kadın dayanışma atölyeleri de var. Kadınlarımızın evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri alıp pazarda satıp aile bütçelerine katkı sağlamışlardır. Bu gibi çeşitli faaliyetlerde bulunduk." dedi.

"Belediyemizden ve kaymakamlığımızdan çok memnunuz"

"Muhtarlık görevini yaparken İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık ve belediyelerle iletişim halindesiniz. Bu kurumlarla aranız nasıl?" sorusuna yanıt veren Kılıç, şu ifadeleri kullandı: 

"Kurumlar arası diyaloğu çok önemsiyoruz. Kaymakamlık ve belediyemiz ile çok güzel diyaloglar halindeyiz. Kaymakamlık ve belediyemiz muhtarları çok önemsiyor. Kendileriyle whatsapp hattı kurduk. Whatsapp hattından mahallelerimizin sorunlarını kendilerine iletiyoruz, onlar da gerektiği gibi yerine getiriyorlar. Biz belediyemizden ve kaymakamlığımızdan çok memnunuz."

Mahallede iki temel sorun bulunduğunu dile getirerek bunları trafik ve altyapı olarak açıklayan Kılıç, yapımı devam eden Etlik Şehir Hastanesi'nin bitmesiyle trafik probleminin artacağına işaret etti. Konuyu Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini ekleyen Kılıç, "Hiçbir çalışmalarının olmadığını söylediler. Bekliyoruz. Bu konuda mahallemizde sıkıntılar yaşayacağız" dedi. 

Kılıç, başından geçen en ilginç olayı ise şu sözlerle anlattı: Yaşlı amcalarımızın muhtarlığa gelip hayat arkadaşları aradıklarını söylemeleri ve muhtarım bize yardımcı olursun demeleri çok ilginçtir bence.

http://www.ankaramasasi.com/haber/627700/asagi-eglence-muhtari-muhammed-ekrem-kilic-vaatlerimizin-yuzde-70ini-gerceklestirdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.