CHP'li Hakverdi Haymana Kapalı Spor Salonu'nu Meclis gündemine taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, ​​"İçinden geçtiğimiz ağır ekonomik krize rağmen kamu olanakları yapılan israflarla gereksiz yere heba edilmeye devam ediyor." dedi.
Büşra Bayrak
|
04 Mart 2021, Perşembe - 17:18
CHP'li Hakverdi Haymana Kapalı Spor Salonu'nu Meclis gündemine taşıdı

Ankara'nın Haymana ilçesinde bulunan kapalı spor salonuna 10 bin liralık doğalgaz faturası geldiği iddia edildi. Yerel basında yer alan haberde sadece iki personelin çalıştığı salonda hiçbir kursun ve faaliyetin yürütülmediği öne sürüldü. 

Durumu Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi,  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi hazırladı. 

"Kamu olanakları zarara uğratılıyor"

"İçinden geçtiğimiz ağır ekonomik krize rağmen kamu olanakları yapılan israflarla gereksiz yere heba edilmeye devam ediyor." diyen CHP'li Hakverdi, " Pandemi sürecinde kısıtlamalar sonucu faaliyetleri duran kurumların yüklü fatura giderleri altında bırakılması kamu olanaklarının israf yolu ile zarara uğratılması anlamına gelmektedir." ifadesini kullandı. 

CHP'li Hakverdi'nin soru önergesi şu şekilde: 

“Geçtiğimiz günlerde bir yerel gazetede bakanlığınıza bağlı, sadece bir müdür ve bir çalışanın bulunduğu, aylardır hiçbir kursun verilmediği ve faaliyetin yapılmadığı Ankara Haymana Kapalı Spor Salonu’na 10.000  (on bin ) TL doğalgaz faturası geldiği haberi yayınlanmıştır.

Bu çerçevede;

  1. Haymana Kapalı Spor Salonu’na son 1 yılda gelen elektrik, su ve doğalgaz faturaları ne kadardır? Aylara göre dağılımı nedir?
  1. Hiçbir faaliyetin olmadığı ve 2 personelin bulunduğu Haymana Spor Salonu’na geldiği iddia edilen 10.000 TLlik doğalgaz faturasına dair bakanlığınızca bir  idari soruşturma başlatılmış mıdır?”
http://www.ankaramasasi.com/haber/630343/chpli-hakverdi-haymana-kapali-spor-salonunu-meclis-gundemine-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.