CHP'li Yıldırım Kaya'dan öğretmenler için aşı çıkışı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yüz yüze eğitimin başladığı Çankaya Eşref Bitlis Ortaokulu'nda öğretmenlerin koronavirüs aşılarının yapılmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
05 Mart 2021, Cuma - 09:39
CHP'li Yıldırım Kaya'dan öğretmenler için aşı çıkışı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Çankaya Eşref Bitlis Ortaokulu ziyaret etti. Ziyaret sırasında okulun kapısı önünde çekilen bir videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Kaya, açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı binada 32 derslik olduğunu söyledi.

Yüz yüze eğitimin başladığı okulda öğretmenlerin koronavirüs aşılarının yapılmadığını, sosyal mesafeye uygun şekilde öğretimin yapılacağı mekanın ise teslim edilmediğini savunan Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslendi. 

"Bir öğretmen olarak hasretle rica ediyorum"

Kaya, "Bu mekanın açılmaması için hiçbir gerekçe yok. Sayın Milli Eğitim Bakanımız bir an önce öğretmenler aşılansın, bu okulun teslimatı yapılsın, kadro düzenlemesi yapılsın. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz hiçbir tereddüte meydan vermeyecek şekilde hem sınavlarına hem de yüz yüze eğitimlerine gelebilsinler. Sizden bunu bir öğretmen olarak hasretle rica ediyorum. Ne olursununuz" dedi. 

"Bunu yapacağınızdan kuşkum yok"

Ankara'da 20198'da teslim edilmesi gereken buna benzer 320 okul olduğunu ifade eden Kaya, "Müteahhit her şeyini yapmış. Parasını oturur konuşursun. Daha sonra ödersin belki ama şu çocuklar bir an önce öğretmenleriyle birlikte rahat bir ortama kavuşsunlar. Bunu yapacağınızdan, bir an önce hayata geçireceğinizden hiçbir kuşkum yok. Sizden bunu bir öğretmen bir öğrenci velisi olarak hasretle rica ediyorum." şeklinde konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/631370/chpli-yildirim-kayadan-ogretmenler-icin-asi-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.