Bitlis'te kaza yerine ulaşan vatandaş o anları anlattı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düşen helikopterin enkazına ilk varan vatandaşlardan Davut Bike, 2 askeri yaralı çıkardığını belirterek, "Karlar altında bir şehidi ellerimle çıkarıp, montumu yaralı askerin üzerine attım" dedi.
IHA-20210305AW259454
|
05 Mart 2021, Cuma - 10:49
Bitlis'te kaza yerine ulaşan vatandaş o anları anlattı

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde dün kaza kırıma uğrayan askeri helikopterin düştüğü bölgedeki incelemeler sürüyor. Askeri helikopterin düştüğü Çekmece köyü kırsalına sabah saatlerinde çok sayıda askeri personel ve AFAD ekibi geldi. Köy çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan askerler, inceleme yapacak ekibin dışında kazanın olduğu bölgeye geçişe izin vermedi.

"Bir şehidi karlar altından çıkardım"

Düşen helikopterin enkazına ilk varan vatandaşlardan Davut Bike yaşadıklarını anlattı. Helikopterden gelen sesin çok farklı olduğunu ifade eden Bike, "Helikopterde sanki motor arızası vardı. Çocuklarım bana helikopterin düştüğünü söyledi. Hemen yukarı koştuk. İlk vardığım yerde şehitlerimiz vardı. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Şehitleri gördüm ama kendilerine müdahale etmedim. Yaralıları aradım ve enkaz bölgesinde iki yaralı buldum. Karlar altında bir şehidi çıkardım. Ellerim yara oldu. Üzerimdeki montu yaralı askerin üzerine attım. Kolunu kırılan yaralı bir askerin ise kolunu karların içinden çıkardım. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Allah şehitlerimize rahmet eylesin ailelerine sabır diliyorum" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/631589/bitliste-kaza-yerine-ulasan-vatandas-o-anlari-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.