Ankara'da 'resmi daire' dolandırıcılarına operasyon

Ankara merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda vatandaşları resmi dairelerdeki işlerini çözmek veya hızlandırmak vaadiyle kandırıp dolandıran organize suç çetesi çökertildi.
IHA-20210305AW259579
|
05 Mart 2021, Cuma - 12:00
Ankara'da 'resmi daire' dolandırıcılarına operasyon

Ankara il Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adliye, belediyeler, Maliye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Milli Evrak Müdürlükleri ve Tapu Müdürlüklerinde yapılan işlemleri çözmek ya da hızlandırmak vaadiyle vatandaşları kandırıp haksız kazanç elde eden bir grubu tespit etti. Harekete geçen polis ekipleri, çete üyesi 35 kişiyi yakalamak için Ankara merkezli İstanbul, İzmir ve Yozgat’ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 33 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, firari 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmaların devam edildiği öğrenildi.

Takipten kurtulmak için iş yerine avukatlık bürosu tabelası

Ankara ve İzmir illerinde yapılanması bulunan suç örgütünün liderliğini M.T.’nin yaptığı, örgütün içerisinde avukat ve birçok kamu görevlisinin yer aldığı, kamu görevlilerinden rüşvet karşılığında bilgi ve belge alan şüphelilerin bu belgeleri kullanarak vatandaşların üzerinde güven sağladıkları tespit edildi. Kendilerini bu kurumlarda çalışıyor gibi tanıtan şahısların, polis takibinden kurtulmak için iş yerlerine avukatlık bürosu tabelası astıkları anlaşıldı. Örgüt üyelerinin 58 vatandaşı dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Hesaplarda 35 milyon liralık para trafiği

Çete üyelerinin hesaplarına yönelik çalışmalarda son 1 yıl içerisinde toplamda 35 milyon liralık para trafiğine rastlandı.  Şüphelilerin ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda ise 50 bin 500 TL nakit para, 8 bin 500 euro, 5 bin dolar, 1 milyon 50 bin liralık çek, 5 adet ruhsatsız silah, 1 adet pompalı tüfek, farklı çaplarda fişek ve dolandırıcılık suçlarında kullanılan çok sayıda evrak ile doküman ele geçirildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/631794/ankarada-resmi-daire-dolandiricilarina-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.