Bitlis'teki askeri helikopter neden düştü?

Bitlis'te düşen ve 11 askerin şehit düşmesine neden olan askeri helikopter Fransız-Alman ortak tasarımı bir Cougar. Yıllarca bu helikopterlerle uçuş yapan Pilot Mehmet Akif Güngören, kazaya yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Ankara Masası
|
05 Mart 2021, Cuma - 12:08
Bitlis'teki askeri helikopter neden düştü?

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 11 askerin şehit 2 askerin de yaralanmasına neden olan helikopter kazası ardından gözler Fransız-Alman ortak tasarımı bir Cougar tipi helikopterlere çevrildi. 

Yıllarca bu helikopterle uçuş yapan pilot Mehmet Akif Güngören, helikopterin zorlu hava koşullarındaki performansını ve pilotların sorun esnasındaki prosedürlerini NTV'ye anlattı.

Güngören'in açıklaması şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kargo ve yük taşımak amaçlı kullandığı son derece ileri teknolojiyle donatılmış, çift motorlu ve güvenli bit helikopterdir. Kötü hava şartlarında uçulabilmesi için helikopterlerin buzlanma sistemlerine ve hava radarlarına sahip olması gerekiyor. Ama bunlar yok. Dünyada da bu özelliklere sahip olan helikopter de çok az zaten. Biz tabi ki kazanın kötü hava şartlarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Hem buzlanma şartlarından dolayı buluta girip yükselme şansları olmamıştır. Onu yapmamak için de alçalmayı tercih etmiş olabilirler. Görüş açısı olmadığı için alçalmıştır. Yerden de kendisini yönlendirecek bir radar sistemi olmadığı için de bu kaza meydana gelmiş olabilir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/631824/bitlisteki-askeri-helikopter-neden-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.