CHP Sincan İlçe Başkanı Yılmaz'dan sert eleştiri

CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, AK Partili Sincan Belediyesi’nin çalışmalarına tepki göstererek, ilçenin arka plana atıldığını, yatırım yapılmadığını bu yüzden bölgenin geri planda kaldığını söyledi. Yılmaz, "Bir şeyler yapılıyor gibi gözüküyor ama hiçbir şey yapılmıyor” dedi.
Büşra Bayrak
|
05 Mart 2021, Cuma - 14:02
CHP Sincan İlçe Başkanı Yılmaz'dan sert eleştiri

CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Ankara’nın başlıca büyük ilçelerinden Sincan’ı masaya yatırdı. Yılmaz, ilçenin ekonomik durumundan sosyal statüsüne, bölgeye yapılan yatırımlardan yaşanan sorunlara kadar birçok konuyu ele alarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  

Yatırım yapılmadığı için Sincan'ın geri kaldığını aktaran CHP’li Yılmaz, bölge nüfusunun 50 ilden daha büyük olduğunu belirterek, “Türkiye’nin en gözde sanayi bölgelerinin 3 tanesi Sincan’da. İlçenin işsizlik sorununu çözecek noktası buradaki sanayi bölgesi. Her yerde olduğu gibi Sincan’ın da işsizlik sorunu var. Sadece bu da değil Sincan’ın çok fazla sorunu var. Ankara üniversiteler şehri ama Sincan’da bir tane üniversite yok. Gençliğin Sincan’a gelmesini istemiyorlar. Gençlik gelirse Sincan biraz daha kalkınır, biraz daha bilinçlenir diye korkuyorlar. Sincan’da kreş yok, yaşlı bakım evi yok, eğlence yerlerimiz yok. Eğlence yerleri için Yenimahalle ve Çankaya’ya gitmeye çalışıyor insanlar.” dedi.

Sincan’ın 25 yıldır AK Parti’de olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Sincan bizimdir diyerek hiç yatırım yapmadan oy alan bir zihniyet var burada. O yüzden sorunlar yığınla. Sincan’da park sorunumuz var. Kaldırımları engellilere göre düzenlememişler. Sincan’ın tamamının yeniden yapılanması lazım. Sincan geri kalmış.“ diye konuştu.

“Bir şeyler yapılıyor gibi gözüküyor ama hiçbir şey yapılmıyor”

Sincan’ın Yenimahalle ve Etimesgut'un sınırlarını bağlayan bir ilçe olduğunu vurgulayan Yılmaz, ilçeye son 25 yılda yatırım yapılmadığını savundu.

Yılmaz açıklamasında şunları kaydetti:

“Aynı yolu, aynı caddeyi ve aynı sokağı kullanıyoruz ama Etimesgut evlerine bakıyoruz, ev satışları açısından 400 bin TL, 450 bin TL. Yenimahalle’de bir konut 700-800 bin TL ama Sincan’a bakıyoruz, bir sokak veya cadde geçiyor bu ilçelerle arasından 150 bin TL, 200 bin TL ev fiyatları. Bunu yetkili arkadaşlarla görüşüyoruz, büyükşehir belediye başkanımızla görüşüyoruz ne tür bir çözüm bulabiliriz diye. Kısaca Sincan’ın 25 yılı boşa geçti. Yatırım yok. Kamu yatırımı yok. Hastane yok. Büyük bir hastane yapılıyor, geçen yıl açılacaktı hala inşaatı devam ediyor. İlçede durum bundan ibaret. Bir şeyler yapılıyor gibi gözüküyor ama hiçbir şey yapılmıyor”

http://www.ankaramasasi.com/haber/632083/chp-sincan-ilce-baskani-yilmazdan-sert-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.