Antalya’da ortalığı savaş alanına çeviren kaza

Antalya’da otomobil ile çarpışan Büyükşehir Belediyesi denetimli halk otobüsü ortalığı savaş alanına çevirdi. Otobüsün boş olması faciayı önlerken kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası mahalleli sokağa dökülürken olayı anlatan bir vatandaş “Otobüs park halindeki otomobile çarpmasa belki de binaya girecekti” dedi.
IHA-20210306AW260168
|
06 Mart 2021, Cumartesi - 00:34
Antalya’da ortalığı savaş alanına çeviren kaza

Kaza, Muratpaşa ilçesine bağlı Meydankavağı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ramazan M. idaresindeki 07 AU 0009 plakalı halk otobüsü ile Gökhan D. yönetimindeki 07 EEA 17 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otobüs, park halindeki 32 AT 524 plakalı otomobile çarpıp apartmanın bahçesine girdi. Kazada, 07 EEA 17 plakalı otomobilin sürücüsü Gökhan D. ile aynı araçtaki Bünyamin D. yaralandı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahaleleri ardından hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar, 1550 ile 1596 sokakların kesiştiği noktada sık sık kazaların yaşandığını belirterek tedbir alınmasını istedi.

“Şuan olayın şokundayım”

Otomobille çarpışan otobüsün şoförü Ramazan M., “Ben aşağıdan durağa geliyordum. O arkadaş da sağ taraftan geliyordu sonra çarpıştık. Otomobil süratliydi beni görünce de yolun ortasında durdu. Şuan olayın şokundayım. Birden bire karşıma çıktı. Ben mesaimi bitirmiş depolama alanına doğru gidiyordum” dedi.

“Otobüs otomobille çarpışınca biz deprem oldu sandık”

Otobüsün çarpmasıyla, otomobili hasar gören Metin Köklü, “Burada geldiğimizden beri 6’ncı kaza oldu. Geçen haftada kaza olmuştu. Burada bulunan kasisler kaldırıldıktan sonra kazalar arttı. Otomobilimizi buraya koyduktan hemen sonra  oldu. Allah’tan içinde kimse yoktu. Otobüs otomobille çarpışınca biz deprem oldu sandık. Korkunç bir ses vardı. Ucuz atlattık” diye konuştu.

“Çok şükür ölü yok”

Babasıyla beraber kaza sonrası aşağıya inen Tuna Köklü, “Belediye otobüsüyle otomobil cadde kesişimin de kaza yaptı. Otobüs otomobile çarpınca direksiyon hakimiyetini kaybetti ve benim otomobilime vurdu. Oradan da otobüs binanın bahçesine girdi. Çok şükür ölü yok ama 2 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

“Otobüs park halindeki otomobile çarpmasa belki de binaya girecekti”

Her hafta caddede böyle bir kaza yaşandığını ifade eden vatandaş Mücahit Uyanık, “Biz burada önlem alınsın diye çok yere başvuru yaptık ancak bir sonuç alamadık. Otobüs park halindeki otomobile çarpmasa belki de binaya girecekti. İçerideki insanlar da öldürebilirdi. Belki de bu bir engel oldu. Otobüsün boş olması büyük bir facianın önüne geçmesine sebep oldu. Belki de onlarca insan ölecekti” şeklinde konuştu.

(AA) (İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/632870/antalyada-ortaligi-savas-alanina-ceviren-kaza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.