Destici'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Sözleşmesi'nin kadına şiddeti artıracak birtakım maddeler içerdiğini belirterek, "Toplumumuzun milli ve manevi değerlerine uygun olmayan hayat tarzları adeta normalmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor ve bu hayat tarzları neticesinde de maalesef kadınlarımız şiddete maruz kalıyor." dedi. Destici evlilik dışı ilişkilere dikkat çekti.
Ankara Masası
|
07 Mart 2021, Pazar - 15:09
Destici'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Masası'nı ziyaret etti. Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınları tebrik eden Destici, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Kadına yönelik şiddetin dünyanın ve Türkiye'nin temel meselelerinden biri olduğunu dile getiren Destici, "Türkiye mücadele kapsamında yeni kanunlar çıkarttı. Mevcut kanunlarında birtakım düzenlemeler yaptı ama maalesef bunu çözebilmiş değiliz. Şiddet sonucu kadın ölümlerinin azaldığını görememekteyiz. Tam tersine yukarıya doğru bir eğilimde gözlemliyoruz." dedi. 

"Kadına şiddeti artıracak maddeler içerdiğini düşünüyoruz"

İstanbul Sözleşmesi'nin kadına şiddeti azaltacağı yönünde fikirler olduğunu kaydeden Destici, "Biz İstanbul Sözleşmesi'nin içindeki kadına şiddeti önleyecek ya da azaltacak maddelere karşı değiliz. Biz İstanbul Sözleşmesi'ne bütün olarak baktığımızda aslında kadına şiddeti önlemediğini, tam tersine kadına şiddeti artıracak birtakım maddeler içerdiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"Maalesef evlilik dışı birliktelikler..."

Sözleşmede toplumun milli ve manevi değerlerine uygun olmayan birtakım hayat tarzlarının normalmiş gibi gösterilmeye çalışıldığına ve bunun sonucu olarak kadınların şiddete maruz kaldığına vurgu yapan Destici, şunları söyledi:

"Mesela en son Ocak ayı içerisinde hayatını kaybeden 30 civarındaki kadın, yani erkek tarafından şiddete uğrayarak hayatını kaybeden kadınlarımıza baktığımızda, buradaki ölümlerin, şiddeti uygulayan tarafın neredeyse yarısına yakınının maalesef evlilik dışı birliktelikler neticesinde olduğunu görüyoruz. Evli olup da kocası tarafından şiddete uğrayan kadın yok mu, var. Bunların oranının diğerinden daha düşük olması da bize birtakım sonuçlar veriyor. Bizim burayla da mücadele etmemiz lazım ama diğer taraftan bizim mutlaka ama mutlaka bu ek tedbirleri almamız lazım."

ankaramasasi.com 'a konuşan Destici, kadına şiddeti ve bunun sonucundaki ölümleri azaltmak yada tamamen yok etmek için cezaların gözden geçirilerek ağırlaştırılması gerektiğini belirterek "Tabii her şeyin başı eğitim. Bu konuda eğitime öncelik vermemiz lazım. Özel eğitimler şart, bunları yapmamız lazım. Bir diğer husus; toplum içerisinde kadının statüsüyle ilgili. Siyasetten ticarete, çalışma hayatına kadar burada da bir takım düzenlemelere ihtiyaç var ama bu da tek taraflı değil. Kadın erkek açısından baktığımızda, iki taraflı bir eğitime ve iyileşmeye ihtiyaç duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum." diye ekledi. 

KAYNAK: ankaramasasi.com


http://www.ankaramasasi.com/haber/634160/desticiden-istanbul-sozlesmesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.