Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk, Abdullah Gül'ün kendisine gönderdiği maili açıkladı

Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk Abdullah Gül'ün, Amerika'da yapacağı görüşmeye ilişkin kaleme aldığı yazının ardından kendisine attığı mailde "Fethullah Hoca’yla herhangi bir buluşma aklımızdan bile geçmedi." ifadelerini kullandığını açıkladı.
Ankara Masası
|
07 Mart 2021, Pazar - 17:14
Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk, Abdullah Gül'ün kendisine gönderdiği maili açıkladı

Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk, BBN Türk Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga’nın sunduğu ‘Politik Adam’ programında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendisine gönderdiği maili kamuoyuna açıkladı.

O dönemde Abdullah Gül’ün Avrupa’da Recep Tayyip Erdoğan’dan daha önde tutulduğunu ifade eden Çalmuk “Abdullah Gül Bey Refah Yol hükümetinde devlet bakanıydı. O zaman da bir yapı var. Avrupa'da çok yoğun bir şekilde Abdullah Gül'ün ayak seslerini duyuyoruz. Tayyip Erdoğan'ın değil. Abdullah Gül üzerine bina ediyor ve 2 nehrin buluşması diye tasvir ettikleri Amerika'da yapılacak bir görüşmeye hazırlanıyorlar. Bunlardan biri Milli Görüş hareketi, diğeri cemaat hareketinin buluşması. Bunun üzerine yazı yazdım. Yazının birkaç tane başlığı var. Abdullah Gül Bey e-posta da bana cevap verdi." dedi.

Yazdığı yazının ardından Erdoğan'ın partililere çıkıştığını belirten Çalmuk "Partinin Genel İdare Kurulu toplantısı var. Herkesin masasında benim yazımın fotokopisi. Çok sert bir eda ile içeri giren AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemin birinci maddesi Fehmi Çalmuk'un yazdığı yazıyı izah edin. Toplantı devam ederken bana bu e-posta atıldı” dedi.

Gül mesajında ne yazdı?

Çalmuk,  o dönemde Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü daha sonra İstanbul Milletvekili olan Turan Çömez'in hesabından Abdullah Gül’ün attığı e-postada şu ifadeleri kullandığını aktardı;

“Selam Fehmi,

Haber A'daki yazını okudum ve üzüldüm. Sen her zaman bu konuda benden bilgi alabilirsin, sorabilir ve telefon edebilirsin. Öncelikle Amerika seyahati gizli saklı değil. Tayyip Bey'e yapılan bir davet var ve bunun üzerine Davos'a gidiliyor. Fırsattan istifade Washington'a geçilecek. Fethullah Hoca’yla herhangi bir buluşma aklımızdan bile geçmedi. Mantıklı düşündüğünde bunun ne bize ne de Fethullah Hoca'ya hiçbir faydasının olmadığını da görürsün. Ayrıca parti içinde bugün omuz omuza bir dayanışma göstermemiz gerektiği bir dönemde yanlış anlamalara fırsat verici görüşlerinin ne kadar yersiz olduğunu bilmen ve düşünmen gerekirdi. Eşimle ilgili yazdıklarına da doğrusu çok gücendim. 4 sene önce İngilizce kurslarına gitti ama kursu bitirdi ve 3 yıldır böyle bir çalışma içinde değil. Üstelik 4 yıl önce yaptığı bu çalışmayı kalkıp bugün farklı bir bakış açısıyla yorumlamanız, doğrusu hiç mantıklı gelmedi bana. Bizimle her o zaman görüşür ve konuşabilirsiniz. Selamlar Abdullah Gül.”

Çalmuk, Abdullah Gül’ün eşinin gittiği kursta Gül’ün başbakan olacağını söylediğini de yazdığını belirtti.

Gül'den Cumhurbaşkanı'na telefon

Abdullah Gül’ün Ayasofya’nın açılışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp tebrik ettiğini söyleyen Çalmuk “Abdullah Gül Bey, Milli Türk Talebe Birliği'nin(MTTB) eski yönetiminde kuran iradedir. İstanbul’da MTTB'de Tayyip Erdoğan lise dönemindeyken, o üniversite talebesi ve çok aktif. Ayasofya açılsın sloganıyla insanları yürüten birisi. Aradı ve mutluluğunu belirtti. Ama Ayasofya gelemedi.” Diye konuştu.

DEVA örgütü Gül'ün adaylığını istemiyor

DEVA örgütlenmesinin ise Gül’e karşı olduğunu vurgulayan Çalmuk şunları söyledi;

Abdullah Gül bir cenderenin içinde. Abdullah Gül, AK Parti’nin ve Refah Partisi'nin de Batı’ya dönük ilişki kuran diyaloğa en açık insanıydı. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı döneminden Türkiye'yi gayet iyi biliyor. Şu anda Abdullah Bey'i ablukaya alan DEVA örgütlenmesi bile Abdullah Gül yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasın demeye başladılar. Deva Partisi içerisinde Abdullah Gül'ün çok ciddi bir karşıtlığı var.

http://www.ankaramasasi.com/haber/636259/gazeteci-yazar-fehmi-calmuk-abdullah-gulun-kendisine-gonderdigi-maili-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.