İşsizlik ödenekleri Mayıs ayında banka hesaplarına yatırılacak

Ankara Masası
|
23 Nisan 2020, Perşembe - 16:02
İşsizlik ödenekleri Mayıs ayında banka hesaplarına yatırılacak

Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işsizlik ödeneklerini Mayıs ayında da hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korona virüsle mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için alınan önlemleri kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Nisan ayında işsizlik sigortası ödemeleri hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, uygulamaya tedbirler kapsamında Mayıs ayında da devam edileceği bildirildi.

HAK SAHİPLERİ IBAN NUMARALARINI 26 NİSAN’A KADAR BİLDİRMELİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada hak sahiplerini, IBAN numaralarını 26 Nisan’a kadar bildirmesi gerektiği konusunda uyararak, “Hali hazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız ALO 170’i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler” ifadelerini kullandı.  

  Bakan Selçuk, IBAN bilgisini giremeyen veya IBAN’ı olmayan hak sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini belirtti. Bu kapsamda olanlara ödemeler PTT aracılığıyla yapılmaya devam edilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6370/issizlik-odenekleri-mayis-ayinda-da-banka-hesaplarina-yatirilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.