KKTC korona virüs tedbirlerini arttırdı

Ankara Masası
|
23 Nisan 2020, Perşembe - 16:39
KKTC korona virüs tedbirlerini arttırdı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) korona virüsle mücadele kapsamında 24 Nisan Cuma gününden itibaren maskesiz şekilde sokağa çıkmak yasaklandı.  

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs gündemi nedeniyle KKTC Bakanlar Kurulu, Başbakan Ersin Tatar başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda alınan kararları Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hükümet Sözcüsü Kudret Özersay açıkladı. Özersay, sokağa çıkma yasağına ek olarak Cuma gününden itibaren sokağa çıkanlara maske takma zorunluluğu getirildiğini bildirdi.

Süpermarket, kasap, eczane, banka ve benzeri yerlere izinli çıkanların artık maske takmak zorunda olduğunu ifade eden Özersay, herkesin söz konusu kurala uyması gerektiğini belirtti.

DENİZ YOLUYLA ULAŞIM 30 NİSAN'A UZATILDI

Bakan Kudret Özersay, 27 Nisan'a kadar devam eden deniz yolu ile KKTC'ye geleceklerle yönelik alınan kararların 30 Nisan'a uzatıldığını ifade etti. Özersay, 30 Nisan'a kadar istisnalar hariç, ülkeye yolcu alınmayacağını duyurdu. Söz konusu istisnalar, Sağlık Kurulu onayıyla tedavi için yurt dışına gidenler ve yakınları ile cenaze için yurt dışına gidenler olarak belirtildi. Söz konusu kişilerin ayrıca, deniz yoluyla geldikten sonra 14 gün karantina kuralına tabi olacakları bildirildi.

RAMAZAN'DA TOPLU İBADET, TOPLU İTFAR VE SAHUR PROGRAMLARI YAPILMAYACAK

Özersay Ramazan ayı çerçevesinde vatandaşların toplu olarak bir araya gelmelerine vesile olacak iftar yemeği gibi toplantılara izin verilmeyeceğini, toplu ibadetlerin yapılamayacağını ifade ederek, vatandaşların ibadetlerini evlerinde yapabileceğini dile getirdi.

YAKLAŞIK 4 SAAT SÜREN TOPLANTIDA ALINAN KARARLARI BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DIŞİŞLERİ BAKANI HÜKÜMET SÖZCÜSÜ KUDRET ÖZERSAY AÇIKLADI. (EMİR ABDURRAHMAN BULUT/LEFKOŞA-İHA) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) korona virüsle mücadele kapsamında Cuma gününden itibaren maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Özersay, kolay bir dönemden geçilmediğini ancak alınan tedbirlerin herkes tarafından uygulanması durumunda toplum olarak başarılı bir sonuca ulaşılacağına işaret etti. Hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı ve benzeri önlemlerle salgına karşı daha kolay ve sonuç alıcı bir mücadele gösterileceğini belirten Özersay, "Lütfen herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin ve aldığımız karar ve tedbirlere uysun. Birlikte bu süreçten başarıyla çıkacağımıza samimiyetle inanıyorum" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6375/kktc-korona-virus-tedbirlerini-arttirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.