Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadına şiddet olaylarına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına şiddet olaylarına tepki göstererek "Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Grup başkanımızla konuştum yeninden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Bunları ne ana muhalefete, ne diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni yapacağız. Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz." dedi.
Ankara Masası
|
08 Mart 2021, Pazartesi - 15:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadına şiddet olaylarına tepki

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde kadına şiddet olayları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aşı tedarikine ilişkin iddiası vardı. 

Kadına şiddete yönelik Meclis'te yeni bir komisyon oluşturulacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadın hakları konusunda güya ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerden katbekat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi, milletimizin bizatihi kendisidir. Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakla katledilmesine caddelerin ortasında dövülmesine, son Samsun'da yaşanan hadise asla onlara haklılık payı çıkarmaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Biz bunları ne ana muhalefete ne de diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni yapacağız. Dün akşam Adalet bakanım ile tekrar konuştum, bu işi sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi." dedi.

"Baskıya uğrayan kadının önce başına sonra duruşuna bakarlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bunlar, şiddete ve tacize uğrayan kim olursa olsun, faili kendi meşreplerinden biriyse görmezden gelme, hadisenin üstünü kapatma konusunda birbirleriyle yarışırlar. Bunlar, baskıya uğrayan kadının önce başına, sonra duruşuna bakarlar, ona göre konuşurlar veya susarlar." diye konuştu.

"Bu ne utanmazlıktır"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aşı tedarikine ilişkin iddialarıyla ilgili "Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız. Sen ne zamandan beri şu anda devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun. Bu ne utanmazlıktır ne vurdum duymazlıktır?" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/640588/cumhurbaskani-erdogandan-kadina-siddet-olaylarina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.