Berlin'de sağlık çalışanlarına baklava jesti

Ankara Masası
|
23 Nisan 2020, Perşembe - 19:46
Berlin'de sağlık çalışanlarına baklava jesti

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk esnaf Adil Sönmez, korona virüs salgını sırasında St. Hedwig Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarına bir tepsi baklava götürdü.

Korona virüs pandemisi nedeniyle tüm dünya salgınla mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Salgın kapsamında ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına restoran ve işletme sahiplerinden moral niteliğinde, ücretsiz yemek servisleri yapılıyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk esnaf Adil Sönmez, St. Hedwig Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına bir tepsi baklava götürdü. Türk tatlıcı Sönmez, pişirilmesinden paketlenmesine kadar baklavayı kendisi hazırlayarak hastane çalışanlarına hediye olarak götürdü.

Türk esnaf Sönmez, "Bugünlerde geçirdiğimiz korona virüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarımız her zaman elini taşın altına koyuyor. O yüzden biz, her zaman sağlık çalışanlarının yanındayız. Ne zaman derlerse baklavamız kendilerine ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLAR DESTEKTEN MEMNUN

Hastane çalışanlarından Hemşire Belgin Kılınç, Türk esnafın duyarlı davranışına çok sevindiklerini belirterek çalışanlar adına esnaf Adil Sönmez'e teşekkür etti. Çalışma arkadaşlarına baklava geleceği haberini verdiğini dile getiren Hemşire Kılınç, "Bu zor günlerde esnaflar kendileri zor durumda oldukları halde bizi desteklemeleri bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Çünkü zaman zaman o kadar yoğun oluyoruz ki yemeğe fırsat bulamıyoruz bile ve tatlı gerçekten çok iyi geldi, en azından enerji depolama konusunda. Çalışma arkadaşlarım da Türk mutfağını çok seviyor" şeklinde konuştu.

Doktor Moon da Türk tatlıcının jesti için teşekkür ederek, "Bugün önce yemeğimiz geldi ardından da üzerine tatlımız. Baklavayı ben de çok severim, harika bir gün geçireceğimizden eminim" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6406/berlinde-saglik-calisanlarina-baklava-jesti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.