BBP Genel Başkanı Destici’den İmamoğlu’na Kadınlar Günü paylaşımı tepkisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla paylaştığı mesajında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketlemesine tepki gösterdi. Destici, "Gerçekten akla ziyan bir şey. Akıl tutulması olarak görüyorum.” dedi.
Büşra Bayrak
|
08 Mart 2021, Pazartesi - 18:05
BBP Genel Başkanı Destici’den İmamoğlu’na Kadınlar Günü paylaşımı tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla partisinin düzenlediği program ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla paylaştığı mesajında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketlemesi hatırlatılan Destici, çok sert tepki gösterdi.

 Destici, İmamoğlu'ndan öncelikle şehit annelerinin, eşlerinin, kızlarının kadınlar gününü kutlamasını beklediklerini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın şehit analarının şehit eşlerinin şehit kızlarının Kadınlar Günü’nü kutlamayıp ya da bizzat sosyal medya hesabından onları anmayıp Pervin Buldan’ı paylaşması, onun Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade etmesi gerçekten akla ziyan bir şeydir. Akıl tutulması olarak görüyorum. Diğer taraftan da Ekrem İmamoğlu için bir teşekkür ya da bir mecburiyet olduğunun da farkındayım. Neye teşekkür? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırken HDP’yle birlikte yürüdüler. HDP’nin oylarına talip oldular ve HDP de onu destekledi. Bugün İstanbul Belediyesi’nin yönetim kadrolarına da baktığınız zaman belli noktalarında HDP’nin kontenjanı olarak bilinen genel müdürleri görürsünüz, daire başkanlarını görürsünüz, işe alınan insanları görürsünüz. Mecburiyet niye? Bundan sonra da İstanbul Belediye Başkanlığı’nda tekrar aday olduğunda ya da bir adaylık gündeme geldiğinde yine HDP’nin desteğini yanında görmek istiyor. HDP'nin desteğine kendisini muhtaç görüyor ve bu muhtaçlık dolayısıyla da dönem dönem günleri ya da bazı hadiseleri  vesile kılarak ya kendisi bu tür paylaşımlar yapıyor yada eşi hanımefendiyi onların olduğu ortama göndererek  onlara adete bir çiçek uzatmaya devam ediyor. Bunu da gizlemiyor. Ama milletimiz bunun farkında. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan beklerdim ki önce şehitlerimizin annelerinin, eşlerinin, kızlarının kadınlar gününü kutlasın. HDP eliyle çocukları dağa kaçırılmış annelerin kadınlar gününü kutlasın. Ama bunu yerine siyasi çıkar gözeterek, bir mecburiyetle  Pervin Buldan'a teşekkür etmesi bizim nazarımızdan kabul edilebilecek  bir durum değildir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/640702/bbp-genel-baskani-desticiden-imamogluna-kadinlar-gunu-paylasimi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.