Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'tan erkeklere 'Kadınlar Günü' isteği

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, "Kadınlar Günü'nde kendi kendimizi anlatmayı ben çok makul bulamıyorum." dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda konuşan Ayık, bir sonraki Kadınlar Günü'nde her gruptan bir erkeği dinlemek istediklerini söyledi.
Zeliha Demirci
|
08 Mart 2021, Pazartesi - 17:54
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'tan erkeklere 'Kadınlar Günü' isteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Mart Ayı 1. Birleşimi, Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında toplandı. AK Parti Polatlı Belediye Meclis Üyesi Fatma Erten, CHP Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Lale Bektaş, MHP Polatlı Belediye Meclis Üyesi Serpil Öztürk ve İYİ Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Ali Ünal, 8 Mart Dünya Kadınlar dolayısıyla kürsüye çıkarak konuşma yaptı. 

"Kendi kendimizi anlatmamızı makul bulamıyorum"

Konuşmalar ardından söz alan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, "Bugüne kadar mecliste, Kadınlar Günü'nde hep kadınlar konuştu. Sağ olsunlar çok da güzel hitap ettiler. Bugüne kadar bana da bu yönde çok telkinde bulunanlar oldu. Ankara’nın tek kadın belediye başkanısınız lütfen söz alın, konuşun diye ama Kadınlar Günü'nde kendi kendimizi anlatmamızı makul bulamıyorum." dedi.

"134 beyefendiden birkaçının söz alıp bunu dile getirmesini beklerdim "

Bir dahaki Kadınlar Günü'nde her gruptan bir erkeği dinlemek istediklerini belirten Ayık, "Bugün biz dinleyelim, biz anlatmayalım. Ömrümüz zaten hak mücadelesi ile geçti. O yüzden biz dinleyelim bu sefer. Aslında biz kendi kıymetimizin farkındayız ancak bir sefer de bu kürsüden meclisimizdeki 134 beyefendiden birkaçının söz alıp bunu dile getirmesini beklerdim." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/640939/akyurt-belediye-baskani-hilal-ayiktan-erkeklere-kadinlar-gunu-istegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.