Ankara'da beklenen 7 büyüklüğündeki depremden etkilenecek ilçeler

AFAD İyileştirme Şube Müdürü İbrahim Şeren, Ankara'da 7 büyüklüğüne kadar bir depremin olabileceğinin ifade ederken, en çok etkilenecek ilçeleri açıkladı.
Ankara Masası
|
09 Mart 2021, Salı - 20:48
Ankara'da beklenen 7 büyüklüğündeki depremden etkilenecek ilçeler

Ankara İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İyileştirme Şube Müdürü İbrahim Şeren, başkentin risk haritasını açıkladı.

Şeren, Tuz Gölü Fay Hattı'nda 6,5-7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini belirtirken "Kuzey Anadolu Fayı'ndaki hareketlenmelerin Ankara'yı büyük ölçüde etkileyebileceğine dair hem geçmişte yaşadığımız olaylar hem de çalışmalar var. Araştırmalarda Tuz Gölü Fay Hattı'nın en son 3 bin yıl önce 6,5-7 büyüklüğünde deprem ürettiği belirtiliyor. Tuz Gölü'nden en son edinilen bilimsel çalışmalar, yaklaşık 3 ila 5 bin yıl arasında tekrarlama olasılığı olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Hangi ilçeler daha çok etkilenecek?

Zemin koşullarının depremden etkilenme oranını artırdığını vurgulayan Şeren, yumuşak zeminlerde depremlerin çok daha fazla hissedildiğini anlattı.

Başkentte bazı semt ve ilçelerin zemin yapısı nedeniyle depremden daha fazla etkilenebileceğini dile getiren Şeren, "Olabilecek büyük bir depremde özellikle Yenimahalle, Demetevler, Sincan, Çubuk ovası, Gölbaşı'nın kısmen küçük bir bölgesi gibi zemini gevşek olan bölgelerimizde depremi daha fazla hissedebiliriz." dedi.

İbrahim Şeren, Kızılcahamam, Çubuk, Kalecik, Nallıhan, Beypazarı ilçelerinin de Kuzey Anadolu Fay'ına yakın olduğu için olası bir depremden etkilenebileceğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/642612/ankarada-beklenen-7-buyuklugundeki-depremden-etkilenecek-ilceler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.