Ankara'nın mor cenneti Şereflikoçhisar olacak

Şereflikoçhisar Belediyesi, Tuz Gölü günü birlik tesisi mevkisinde yapımına başladığı lavanta tarlası projesinde sona geldi.
Büşra Bayrak
|
10 Mart 2021, Çarşamba - 11:39
Ankara'nın mor cenneti Şereflikoçhisar olacak

Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından 27 dönümlük arazide yapımına başlanan Tuz Gölü günü birlik tesis mevkiinde uygulanan ‘’Lavanta Tarlası’’ projesi kapsamında 2 bin 900 lavanta dikimi gerçekleştirildi.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, “Lavanta Tarlası” projesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, ‘’Büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Tuz Gölü’nden ilçe olarak en iyi şekilde istifade edebilmek için proje ve çalışmalarımız devam ediyor. Tuz Gölü günü birlik sosyal tesislerimizde bungalov ev, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.

23 Bin 200 lavanta fidesi toprakla buluştu

Arazideki lavanta dikim çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Çelik, “2 bin 900 noktada toplam 23 Bin 200 lavanta fidesini toprakla buluşturduk, bitkilerin sulama çalışmalarını bölgedeki 5 adet 10 tonluk su depolarıyla damla yöntemi uygulanarak sürdürülecek. Tuz Gölü’nün eşsiz beyazlığı artık mor lavantalarla güzelliğine güzellik katacak” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/643257/ankaranin-mor-cenneti-sereflikochisar-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.