Karamollaoğlu: İstanbul sözleşmesi kadına şiddeti artırdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye'de kadına şiddetin olağan bir hadise olarak görülmesini istemediklerini belirterek "Bu kanayan yarayı durdurmak için gerekli adımları atmakla mükellefiz." dedi.
Zeliha Demirci
|
10 Mart 2021, Çarşamba - 15:54
Karamollaoğlu: İstanbul sözleşmesi kadına şiddeti artırdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Türkiye'de son zamanlarda gazetecilere şiddetin gündeme geldiğini belirten Karamollaoğlu, "Fikir insanlarına şiddet ve saldırıların yapılması sadece gaflet değil hıyanetin de işaretidir. Bu ülkede fikir ve düşünce hürriyetini tahakküm altına almaktan daha büyük kötülük olmaz. 2019 yılında 34, 2020 yılında 17 gazeteci saldırıya uğramış." diye konuştu. Gazeteci Levent Gültekin'e yapılan saldırıyı değerlendiren Karamollaoğlu, Gültekin'in fikir ve düşüncelerine itibar etmemesine rağmen yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.

“Kadına şiddet bizim için kanayan yaradır”

Son zamanlarda Türkiye'de kadına yönelik şiddette artış yaşandığını dile getiren Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "2020 yılında 300 kadının katledildiği raporu var. Bunlara ilave olarak da 170 kadının ölümü şüpheli olarak kayıtlara alınmış. Kadınlar arasında yapılan anketlerde görülüyor ki kadınlar en çok şiddetten endişe duyuyor. Bu bizim için kanayan yaradır. Kadına şiddet, bütün dünyada ciddi bir problem olarak gözükmektedir. Bu kanayan yarayı durdurmak için bizler gerekli adımları atmakla mükellefiz.

“Kadına şiddet 10 misli arttı”

Biz artık ülkemizde kadına şiddetin olağan bir hadise olarak görülmesini istemiyoruz. Annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın güvende ve geleceğinden emin bir şekilde yaşaması için çalışma ve eğitim hayatı başta olmak üzere tüm alanlarda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Sadece kanun yaparak, hukuki düzenlemelerle bu konunun üstesinden gelmek mümkün değil. Kanunlar çıkardık, Türkiye İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etti. Ne oldu? Kadına şiddet 10 misli arttı. Biz sadece kanunlar çıkararak değil toplumda gerekli adımları atarak, eğitimde mutlaka bu konu gündeme alınmalı ve işlenmeli. Çocuklar zihinlerinde böyle bir yanlışlığa tevessül etmemeleri gerektiğini anlayarak, özümseyerek yetişmeliler."

http://www.ankaramasasi.com/haber/645424/karamollaoglu-istanbul-sozlesmesi-kadina-siddeti-artirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.