Çankaya Belediyesi ve Ankara Barosu “Gelincik Projesi”ni imzaladı

Çankaya Belediyesi ve Ankara Barosu, kadınların ve çocukların hukuki destek almalarını sağlayacak “Gelincik Projesi” protokolünü yeniledi.  
Zeliha Demirci
|
10 Mart 2021, Çarşamba - 18:42
Çankaya Belediyesi ve Ankara Barosu “Gelincik Projesi”ni imzaladı

Kadınların ve çocukların fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalmalarını önlemek amacıyla oluşturulan “Gelincik Projesi” protokolü, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan imzaladı. İmza töreninde Gelincik Merkezi Başkanı Aslı Koçak Arıhan da hazır bulundu.

Kadınların ve çocukların korunmasında göreve geldiği günden bu yana aralıksız destek veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e öncelikle teşekkürlerini ileten Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, “Şunu biliyoruz ki kadına dönük şiddet sadece fiziki şiddet değil ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddeti de içeriyor. Bu anlamda kadına dönük şiddete karşı mücadelenin topyekûn yürütülmesi gereken bir yerde, bu iş birliktelikleri amaca ulaşmakta çok ama çok önemli oluyor. Daha önceden imzaladığımız protokolün devamı aslında bu. Etkinliğini daha da nasıl arttırabiliriz diye tekrar konuşup, bu yolda mücadeleye belediyemizle birlikte devam edeceğiz. İnşallah ihtiyaç kalmayıncaya kadar biz bu işbirliklerinin devam ettireceğiz. Ne zaman ki Türkiye'de adalete erişimde dezavantajlı gruplar, tam bir korumaya sahip ve haklarını elde etmiş olacaklar, o zaman itibariyle bizim de protokole ihtiyacımız kalmayacaktır diye umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet devriminin kadına sahip çıkan iradesini sürdürmek istiyoruz"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, yerel yönetimler düzeyinde “Gelincik Merkezi Projesi”ne destek vermiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şiddet, cinsel istismar anlamında hukuki boyutlarıyla, ekonomik boyutlarıyla çok kapsamlı bir şekilde kadınlarımıza, çocuklarımıza sahip çıktığımız ve çıkacağımız bir proje bu. Burada hem baro hem belediye olarak şiddet gören kadınlarımızın yanında oluyoruz. Aynı şekilde cinsel istismara uğrayan kadınlarımızın, çocuklarımızın yanında oluyoruz. Sığınma evi boyutuyla onların sahipsiz olmadığını gösteriyoruz. Elimizden geldiğince onları ekonomik özgürlüğüne kavuşturmaya çalışıyoruz. Ankara Baromuzla beraber yaptığımız Gelincik Merkezi Projemiz, hayatın tüm boyutlarını, alanlarını kapsayan gerçekten çok güzel bir proje.” şeklinde konuştu.

Taşdelen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadınların çocukların şiddet görmediği, öldürülmediği, istismara uğramadığı, Cumhuriyet devriminin tüm kural ve ilkeleriyle kadına sahip çıkan o iradesinin sürdüğü Türkiye'yi özlüyorum. Türkiye’yi yakalamaya çalışıyoruz. Hem belediye olarak hem Baro olarak bu anlamda çok güzel bir imza atacağız. Ben de bu işbirliğinden dolayı Ankara Baromuza Başkanımızın nezdinde tekrar teşekkür ediyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/646880/cankaya-belediyesi-ve-ankara-barosu-gelincik-projesini-imzaladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.