Fethi Yaşar'dan CHP'li milletvekillerine tatil eleştirisi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, en büyük problemlerinin parti programı dışında yapılan konuşmalar olduğunu söyledi. CHP Yenimahalle'de milletvekili ve yerel seçimlerdeki oy farkına dikkat çeken Yaşar, "Halk eğer yerel seçimde altı oka basıyorsa milletvekili seçiminde basmaması için hiçbir sebep yok." dedi. CHP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulunan Yaşar, "Sayın milletvekillerimiz cuma günü tatile çıkıyorsunuz. Bölgelerinizdeki vatandaşın yanına gidin." ifadelerini kullandı.
Zeliha Demirci
|
11 Mart 2021, Perşembe - 14:31
Fethi Yaşar'dan CHP'li milletvekillerine tatil eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Ankara, Kırıkkale ve Çankırı illeri bölge toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kağan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da katıldı. Toplantıda konuşan Fethi Yaşar, partinin en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm üyelerin halkı doğru bilgilendirmesi doğrultusunda CHP’nin iktidara en yakın parti olduğunu belirtti.

"Cumhuriyet Halk Partisi üyesi önce programına sahip çıkacak"

Halkın iktidardan bıktığını, umudunu kestiğini ve ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu söyleyen Yaşar, “Bizim derlenip toparlanmamız lazım. Bizim tek ses olmamız lazım. Bizim en büyük yanlışımız partinin programının dışında yapılan konuşmalardan kaynaklı. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi önce programına sahip çıkacak. Herkes her istediğini söylerse halk ona inanmaz. Bir kişi, milletvekili ya da eski Cumhuriyet Halk Partili televizyonda bir şey söylüyor. Belediye Başkanları olarak da halk örgüt üyeleri olarak da sokağa çıktığımızda bizim yaptıklarımızı bir kenara koyup, ‘sizin milletvekiliniz şunu söyledi’ diyerek bizim bütün örgütün çalışmalarını bir kenara itiyor. Birinci özellik partide disiplini sağlamaktır. Her istediğini söyleyen bir üye Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi değildir. Bunu yapabildiğimiz, becerebildiğimiz anda Cumhuriyet Halk Partisi’ne, halk bu görevi verecektir. Çünkü bunlar kirlenmiştir. Çünkü bunlardan halk umudunu kesmiştir. İnsanlar açtır, işsizdir. Bunu görüyoruz sokakta. Biz doğru şeyleri söylersek, halka doğru yaklaşırsak, onların değer yargılarıyla uğraşmazsak Cumhuriyet Halk Partisi olarak başarıya ulaşmamamız için hiçbir sebep yok.” ifadelerini kullandı.

"Eğer yerel seçimde altı oka basıyorsa milletvekili seçiminde basmaması için hiçbir sebep yok"

Halkın CHP’ye olan ön yargısının bittiğini dile getiren Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu milletvekili seçimlerimde 131 bin, yerel seçimlerde 239 bin. Benim ismim veya Alper Bey’in ismi pusulada küçücük, okunmayan bir şekilde üst tarafta ve üstünde altı ok var. Nereye basıyor mührü? Altı oka basıyor. Eğer yerel seçimde altı oka basıyorsa milletvekili seçiminde de basmaması için hiçbir sebep yok. Ama yaklaşacaksınız. Halkı seveceksiniz. Sayın milletvekillerimiz cuma günü tatile çıkıyorsunuz. Bölgelerinizdeki vatandaşın yanına gidin. Ben Cumhuriyet Halk Partisi milletvekiliyim, bir çay söyleyin bakayım deyin. Halkın, esnafın Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan ön yargısı bitti. Sizi sevgiyle karşılayacak. Size derdini anlatacak. Ben bunu görüyorum sokakta. İlçe yöneticileri, il yöneticileri herkes aynı şeyi yaparsa, halkla iyi bir bağ kurarsa, biz bu başarıyı elde ederiz diye düşünüyorum. Yıllardır siyaset yapıyorum. 1977-73 seçimlerinden itibaren iktidara bu kadar yakın olduğumuz bir dönem yok. Bunu değerlendirmek örgütün görevi. En sade üyesinden, genel başkana kadar örgütün bilinç içerinde çalışması, birlik ve beraberliğini sağlaması, dedikodu siyasetinden uzak durması, her şeyden önce birbiriyle kardeş gibi yola çıkması Cumhuriyet Halk Partisi’ni istediği noktaya getirecektir.” şeklinde konuştu.

"Anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açarsanız..."

Yeni Anayasa çağrısına değinen Yaşar, şöyle devam etti: “Anayasa taslağını getirebilirler. Bir kısmı getirmeyeceğiz diyor, bir kısmı getireceğiz diyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren seçmenin büyük bir kısmı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in değerlerine oy veriyor. Anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açarsanız, Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük zararlar verirsiniz. Onların gücü yok yapamazlar ama böyle bir konu geldiğinde de Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin mecliste, en iyi şekilde Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine sahip çıkacaklarına gönülden inanıyorum.” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/648314/fethi-yasardan-chpli-milletvekillerine-tatil-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.