Ali Hikmet Akıllı'dan Melih Gökçek için sert çıkış

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, isim vermeden Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı Melih Gökçek için "25 yıllık bir bela" dedi.
Zeliha Demirci
|
11 Mart 2021, Perşembe - 16:23
Ali Hikmet Akıllı'dan Melih Gökçek için sert çıkış

CHP Örgüt ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "Ankara, Kırıkkale ve Çankırı İlleri Bölge Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda kürsüye çıkan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “19 yıllık AKP karabasanının üzerine bir de, bir yılı aşkın süredir büyük basınç yaratan Kovid-19 salgınının problemlerini yaşıyoruz. Bu zor günlerde birlikte ve örgütlü olmanın önemini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. İnsanı yalnızlaştıran ve yer yer böcekleştiren bu köhne düzene karşı ülkesini, halkını ve insan onurunu savunan, bu amaç için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arkadaşlarıma, yoldaşlarıma, Ankara İl Örgütü adına yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. 

"Ankara'yı ele alırken bazen bir Kırıkkaleli bazen bir Çankırılı gibi düşünüyoruz"

"Saydığım bu musibetlerin üzerine 25 yıllık bir belayı def eden Başkentimizin İl Başkanı olarak bu salonda sizlerle birlikte olmaktan ayrıca mutlu olduğunu belirtmek istiyor ve bunda katkısı olan herkesi bir kez daha kutluyorum" diyen  Akıllı, "Ankara, Çankırı ve Kırıkkale illerinin örgütsel manada ölçek, sorun, olanaklar ve hedefleri açısında önemli farklılıkları olabilir. Ama sosyolojik olarak çok ciddi benzerlikleri de bulunmaktadır. Yakın bir zamana kadar Ankara'nın bir ilçesi olan Kırıkkale için konuşmak gerekirse, bugün Mamak ilçemizin mahallelerinin büyük bir bölümünde kendimizi Kırıkkale'de zannedebiliriz. Sokaklarında, Kırıkkaleli yurttaşlarımızın kurduğu hemşeri derneklerini görebiliriz. Yine Pursaklar, Çubuk, Keçiören başta olmak üzere Kuzey Ankara'da, Çankırılı yurttaşlarımızın yoğunluğunu bilmekteyiz. Bu açıdan bizler Ankara'yı ele alırken bazen bir Kırıkkaleli bazen bir Çankırılı gibi düşünüyoruz. Çünkü halkımızın nabzını iyi tutabilmek için bağrından kopup geldiği kültürü, sosyal yapıyı iyi anlamak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Ali Hikmet Akıllı şu şekilde devam etti: “İktidar yolu olan bir partinin yöneticileri olarak bize düşen sorumluluk, bilhassa yerel seçimlerden sonra elimize geçen olanakları en iyi şekilde değerlendirerek, halkımızın yerel seçimlerde bizlere açtığı krediyi layıkıyla değerlendirmektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ve kurtarıcı unsur olan partimizin demokrasi mücadelesinde de ülkemizin başına o altın tacı takmasını bilecektir.”

"Başkent’teki belediye sayımızı arttırmak en önemli hedefimiz"

Sorun olan herhangi bir yerde, hazır halde bulunan bir parti yapılanmasına yakın zamanda geçeceklerini belirten Akıllı, “Ankara İl Yönetimi ve 25 ilçenin kıymetli yöneticileri olarak yoğunlaştığımız bir kaç gündem var. İlk olarak Başkent’teki belediye sayımızı arttırmak en önemli hedeflerimizden bir tanesidir. Çalışmalara pandemi dönemine rağmen çevre ilçelerden başlamamızın temel nedenlerinden bir tanesi de bu. Bu sorunu kesinlikle aşacağız. Özellikle değişen demografik yapıyı baz alarak ortaya koyduğumuz siyaseti tabana yaymak gibi bir zorunluluğumuz var.  Bunu il başkanından, üyesine kadar tüm Ankara örgütümüze ve kitle tabanımıza yayacağız. Gerekli araçları ve örgütsel kurguyu büyük ölçüde ortaya koymaya başladık. Ankara'da yaşayan 5 buçuk milyon insanımızın tamamının sorunuyla ilgilenebilecek bir kurumsal yapı haline geldik. Nerede bir sorun varsa orada hemen hazır olan bir parti yapılanmasını ise en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Burada altını çizerek anlatmaya çalıştığım, mekansal açıdan kurumsallığını tamamlamış olan partimizin çağın en önemli öğesi olan, zaman açısından da yeterli hale gelmesidir. Çünkü iktidar yolunda en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey hız ve dolayısıyla zamandır. “şeklinde konuştu.

"Milletvekili sayısının da artması gerekmektedir"

"Şehrimizden çıkan milletvekili sayısının da mutlak surette artması gerekmektedir" diyen Akıllı, "Bunun için kabaca bir siyaset üretme tarzından bir süredir vazgeçtik. Genele seslenen siyasi söylemlerden ziyade yerele değerek incelen bir üslup ve dil geliştirmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Ankara 3 seçim bölgesi var. Bu seçim bölgelerinin kendi iç dinamikleri olmakla beraber her ilçenin kendine has yapıları da mevcut. Dolayısıyla sorunları bir bütün olarak ele alıp, çözümleri ayrı ayrı üretmeye çabalayan bir tarzı benimsedik. Ancak herkesin ve kişinin kendini anlamlı ve kıymetli hissedebileceği bir düzlemde verim almak mümkün olacağından CHP'li her bir bireyin toplumda kaynaştığı bir yol haritası izlemeye çalışıyoruz. Gelecek dönemin büyülü kavramlarının hız, temas ve süreklilik olduğunu belirtmek isterim. Vatandaşlarına en hızlı değen ve bu dokunuşu daimi hale getiren siyasi hareket mutlak surette başarılı olacaktır. Bizim anlayışımız bu dönem de budur." diye ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/648552/ali-hikmet-akillidan-melih-gokcek-icin-sert-cikis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.