Bakan Koca: Kabus 2021'de aynı şekilde devam etmeyecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüs kısa bir zaman zarfında grip gibi sıradan hastalık haline gelmeyecek ama 2020'ye çöken kabus 2021'de aynı şekilde devam etmeyecek." dedi.
Ankara Masası
|
11 Mart 2021, Perşembe - 17:26
Bakan Koca: Kabus 2021'de aynı şekilde devam etmeyecek

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından tam bir yıl geçti. Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı verilere göre bugüne kadar ülkede toplam 2 milyon 821 bin 943 kişide koronavirüs vakasına rastlandı. O günden itibaren dünyada olduğu gibi Türkiye'de salgınla mücadele kapsamında birçok önlem alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüs gölgesinde geçen son bir yılını değerlendirdi.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar:

İlk koronavirüs vakası açıkladığımız günün üzerinden tam bir yıl geçti. 10 Mart'ı 11 Mart'ı bağlayan gece huzurlarınıza çıkıp, hazırlıklı olduğumuzu ifade etmiştim. Son 1 senede yaşama düzenimiz alt üst oldu. Kovid-19, son 100 yıl içinde tüm dünyanın aynı anda savaştığı, vaka ve kayıp sayıları bu denli yüksek ilk salgın. Bugün itibariyle uygulanan aşı 10 milyon dozdan fazladır.

Yerli aşı çalışmaları

Dünyada kullanımda olan 7 aşı var. Çok yakında 5 yerli aşı adayımız daha insan çalışmalarına başlayacak. Yakın bir gelecekte kendi aşılarımızı kullanacağız. Türkiye büyük bir yarışın olduğu aşı tedariğinde en hızlı davrananlardan biridir. Çin'deki üretici ile 50 milyon aşı anlaşmasını kasımda yaptık. Koronavirüs kısa sürede grip gibi bir hastalık haline gelmeyecek ama çok geçmeden gücünü yitirecek.

Koronavirüsten ilk ölüm

Kaybettiğimiz ilk hasta 89 yaşında kronik hastalıkları olan bir eczacıydı. O günden bugüne can kaybı 30 bine yaklaştı.

Türkiye'de aşılama çalışmaları

Planladığımız gibi nüfusun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak, salgın üzerimizde ağır baskı olmaktan çıkacak. Aşı programı muntazam şekilde yürüyor. Kuvvetle umut ediyorum, dünya ölçeğinde verilen bu savaşta başarı gösterilen ilk cephelerden biri bu ülke olacak. Maskeleri tanımadığımız, yakın durmanın yakınlık ifadesi olduğu günlere geri dönmeyi tam vaat edemem ama oraya doğru yürüdüğümüzü görüyoruz. Kabus 2021'de devam etmeyecek.

Planladığımız gibi nüfusun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak, salgın üzerimizde ağır baskı olmaktan çıkacak. Kuvvetle umut ediyorum, dünya ölçeğinde verilen bu savaşta başarı gösterilen ilk cephelerden biri bu ülke olacak. Maskeleri tanımadığımız, yakın durmanın yakınlık ifadesi olduğu günlere geri dönmeyi tam vaat edemem ama oraya doğru yürüdüğümüzü görüyoruz''

http://www.ankaramasasi.com/haber/648671/bakan-koca-kabus-2021de-ayni-sekilde-devam-etmeyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.