Vasip Şahin'den anlamlı mesaj

Ankara Valiliğinin resmi sosyal medya hesabından Vasip Şahin'in İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı yayımlandı.
Ankara Masası
|
11 Mart 2021, Perşembe - 22:56
Vasip Şahin'den anlamlı mesaj

Ankara Valisi Vasip Şahin  İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Şahin, mesajında İstiklal Marşı'nın önemine dikkat çekerken, derin manasının yeni nesile aktarılmasının gerektiğinin altını çizdi.

Ankara Valiliğinin resmi hesabından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

Aziz milletimizin hürriyet ve istiklal mücadelesini destanlaştıran İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yılını idrak ettiğimiz 2021 yılı, TBMM tarafından "İstiklal Marşı Yılı" olarak ilan edilmiştir.

Mehmet Akif Ersoy, milletimizin bağımsızlık mücadelesi verdiği bir dönemde İstiklal Marşı ile millî birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancını en veciz biçimde ortaya koyarak Millî Mücadele’nin manevi cephesini kuvvetlendirmiştir.

Milletimizin kararlılığını, hürriyet tutkusunu ve ölümsüz değerlerini Taceddin Dergâhı’nın küçük bir odasında yazdığı destanla ebedîleştiren Mehmet Akif’i, gençlerimize çok iyi anlatmalı ve İstiklal Marşı’nın derin manasına yeni neslin nüfuz etmesini sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin istiklale olan sevdasının terennüm edildiği metin olan İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/648851/vasip-sahinden-anlamli-mesaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.