Gölbaşı Belediye Başkanı hayvan ölümlerine isyan etti

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde çöp yığınlarının arasında yanmış köpek ölüsü bulunmasına ilişkin açıklamada bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, belediye olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ve konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.
Zeliha Demirci
|
12 Mart 2021, Cuma - 10:58
Gölbaşı Belediye Başkanı hayvan ölümlerine isyan etti

Vatandaşların ihbarı üzerine yanmış köpek ölülerinin bulunması sonrası Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek harekete geçti.

Can dostlara yapılan bu durumun asla kabul edilemeyeceğini aktaran Başkan Şimşek, “Geçtiğimiz günlerde yaşamış olduğumuz üzücü olaydan sonra yine hayvansever vatandaşlarımızın durumu fark etmeleri üzerine dehşet ile karşılaştık. Öldürülen köpeklerimizin küpelerinden de anladığımız üzere bizim ilçemizin köpekleri değiller. Can dostlarımıza yönelik vahşetin sorumlu ya da sorumlularının ortaya çıkarılması için tüm kurumlarla iş birliği içinde olacağımızın ve tüm hayvanseverlerin acısını paylaştığımızın bilinmesini istiyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığımıza da suç duyurusunda bulunacağız, takipçisi olacağız, peşini de bırakmayacağız.” açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/649118/golbasi-belediye-baskani-hayvan-olumlerine-isyan-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Ahmet
30 Mart 2021, 09:55
Yabani hayvanlar ve evcil hayvanları biliyoruz da, "Sokak hayvanı" ne demek? Sokakta hayvan bakılmaz. O kadar hayvan seven götürür evinde bakar. Öncelikle petshop'lar kaldırılmalıdır. İnsanlar bi hevesle hayvanı alıyor, hevesi geçince de sokağa bırakıyor. Sözüm-ona hayvanlarına bakıyoruz diye bir kaç gün yiyecek veriyorlar, sonra günlerce aç bırakıyorlar. Zavallı hayvan, aç kalınca "Aç köpek fırın damı yıkar" misali, milletin ağılına, kümesine dalıp onca evcil hayvanı telef etmektedir. Sokakta hayvan bakılmaz. Belediyeler hayvan barınakları kurarak bu başıboş hayvanları kısırlaştırma suretiyle bertaraf etmelidir