Cevdet Kavlak'tan Ankara'daki Uber uygulamasına tepki

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Cevdet Kavlak, İstanbul’un ardından Ankara’da da hizmete geçen Uber uygulamasına karşı olduklarını belirterek, ”Kazancımızın yüzde 20’sini Uber’e vermemizin bir anlamı yok. Bu sisteme biz Ankara’da karşıyız. Esnafımızın bu tür uygulamalara riayet etmemelerini istiyoruz. “ dedi. Kavlak, uygulamayı kullanan esnaf hakkında işlem başlatacaklarını ekledi.
Büşra Bayrak
|
12 Mart 2021, Cuma - 12:12
Cevdet Kavlak'tan Ankara'daki Uber uygulamasına tepki

Uber, 10 Mart itibariyle Ankara’da hizmet vermeye başladıklarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada Ankaralıların Uber uygulaması üzerinden sarı taksi çağırabileceği belirtildi.

Ankara Masası’na konuşan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Cevdet Kavlak, kentte bu sisteme karşı olduklarını belirterek, taksicilerin iç huzurunun bozulmaması için esnafa uygulamaya katılmamaları konusunda çağrıda bulundu.

" Bu sisteme biz Ankara’da karşıyız"

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odasına bağlı 7 bin 700 ticari taksinin bulunduğuna vurgu yapan Kavlak, “Ankara’da çok fazla ticari taksi var. Sayımız çok fazla olduğu için İstanbul’daki gibi bir sistem Ankara’da tutmaz. Ankara’da durak sistemi uygulanıyor, her taksinin kendisine ait bölgesi var. Bu bölgelere dışarıdan farklı bir aracın gelip müşteri alması esnaf içerisinde iç huzursuzluk oluşturacak. Esnaf birbiriyle karşı karşıya gelecek. Biz kendi kazancımızın yüzde 20’sini Uber’e vermemizin bir anlamı yok. Bu sisteme biz Ankara’da karşıyız. Ankara’da da tutacağını düşünmüyoruz.” dedi.

"Dış güçler bize bu uygulamayı vermek istiyor"

Şuan için birkaç esnafın Uber’e geçtiğini aktaran Kavlak, “Uygulamaya merak amaçla girdiklerini söylediler ama sistemi kullanmayacaklarını belirttiler.  İstanbul’da ticari taksi yetmediği için vatandaş bir yere gideceği zaman taksi bulmakta zorlanıyor. İnsanlar rahatça taksiye bineyim gideyim dediği zaman daha evvelden taksi ayarlamak zorunda kalıyor. Ama Ankara’da öyle değil, zaten ticari taksi fazlalığımız var bizim. O yüzden bizim için bu tür uygulamalar gerekli değil.  Bizim esnafımız kendi sisteminde idare edebiliyor. Ama Uber işin içine girerse iç huzurumuz bozulur, esnaf birbirine girer. Dış güçler bize bu uygulamayı vermek istiyor biz bu uygulamaya karşıyız. “ ifadelerini kullandı.

"Esnafın huzurunu bozanlara gerekli işlem yapılacak"

Uber’i kullanarak sorun yaratacak kişilerle ilgili işlem başlatılacağının altını çizen Kavlak, esnafa çağrıda bulunarak, “Bu sistemi kullanıp esnafa sıkıntı yaratan kişilerle ilgili de 5362 sayılı kanuna göre esnaf huzurunu bozduğu için gerekli işlemi yapacağız. Esnafımıza bu tür uygulamalara riayet etmemeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/649259/cevdet-kavlaktan-ankaradaki-uber-uygulamasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.