Konya’da yasak dinlemeyen ruhsatsız eğlence mekanları yine basıldı

Konya’da koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen faaliyet gösteren ve bir süre önce mühürlenen eğlence mekanlarına yine baskın düzenlendi. Operasyonlarda 82 kişiye işlem yapıldı.
IHA-20210315AW268271
|
15 Mart 2021, Pazartesi - 10:51
Konya’da yasak dinlemeyen ruhsatsız eğlence mekanları yine basıldı

Koronavirüs vakalarına göre "Çok yüksek riskli" iller arasında kırmızı kategoride yer alan Konya’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen faaliyet gösteren ve bir süre önce mühürlenen eğlence mekanları müşteri ağırlamaya devam ediyor. Bu çerçevede  Selçuklu ilçesine bağlı Musalla Bağları Mahallesi Uzunkaya Sokak ve  Sırrıacar Sokak'taki mekanlara baskın düzenlendi.

Mekanda mini cephanelik

Uzunkaya Sokak'taki eğlence mekanına yönelik operasyonda 18 kişinin bildirimde bulundurulmadan çalıştırılmasından dolayı tutanak tutuldu. Mekanda bulunan 46 şahsa, sosyal mesafe kuralına ve sokağa çıkma kısıtlamasına riayet etmemekten dolayı işlem yapıldı. Mekanda yapılan aramada 6 adet ruhsatsız tabanca bu tabancalara ait 217 adet 9 mm fişek ve 5 adet 7.65 fişek ele geçirildi. İş yeri sorumlusu olan ve silahların kendisine ait olduğunu söyleyen Ethem C., gözaltına alındı. Ruhsatsız faaliyet gösteren işyeri zabıta ekipler tarafından mühürlendi.

Faaliyetten men edildi

Ekiplerin bir diğer adresi Sırrıacar Sokak oldu. İş yerinde bulunan 36 şahsa, sosyal mesafe ve sokağa çıkma yasağını ihlalden cezai işlem uygulandı. Tütün tüketiminin belirlendiği iş yerinde belgesiz çalışan 14 kişiye tutanak tutuldu. Ruhsatsız eğlence mekanı mühürlenerek faaliyetten men edildi. İş yeri sorumlusu Muzaffer A. hakkında mühür bozmaktan ve Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma konusundan adli işlem başlatıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/653117/konyada-yasak-dinlemeyen-ruhsatsiz-eglence-mekanlari-yine-basildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.