Cerablus'ta ''Hem saçlara hem kalplere örgü'' projesi

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus'ta savaştan etkilenen yetim 300 kız çocuğuna gönüllüler aracılığıyla saç bakımı yapıldı.Gördükleri ilgiden memnun olan kız çocukların yüzleri güldü.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 09:59
 Cerablus'ta ''Hem saçlara hem kalplere örgü'' projesi

For Children Smile Uluslararası Çocuk Derneği ve İnsani Yardım Vakfı(İHH), Cerablus'ta terörden arındırılan çadır kamplarında yaşayan yetim 300 kız çocuğuna yönelik,"Hem Saçlara Hem Kalplere Örgü" projesi salgın önlemlerine dikkat ederek gerçekleştirdi. 

"SEVİLDİKLERİNİ HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ"

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen projenin koordinatörü Yönetmen Tülay Gökçimen bölgede  anne babasını kaybeden öksüz ve yetim çocukların olduğunu vurgulayarak,''Yaptığımız bu etkinlikle çocukların biraz daha iç dünyasına seslenmek istiyoruz. Zaten onlara gıda ve giyim gibi yardımları getiriyoruz ama bu projeyle onların saçlarını okşayıp onlara sevildiklerini hissettirmek istiyoruz." diye konuştu.

"UMUT VEREN HİKAYELER"İ OKUYACAKLAR

Bu sene gerçekleştirilen etkinlikte Arapça-Türkçe hikaye kitabı hazırladıklarını belirten Gökçimen,"For Children Smile Uluslararası Çocuk Derneği olarak içinde umudu, sabrı ve bugünlerin geçici ama yarınların güzel olduğunu anlatan 'Umut Veren Hikayeler' kitabının dağıtımını da gerçekleştirdik."dedi.

Çatışma ve savaş bölgelerindeki çocukların çocukluklarını hatırlatmak amacıyla, "Hem Saçlara Hem Kalplere Örgü" projesini devam ettireceklerini aktardı. 




http://www.ankaramasasi.com/haber/65348/cerablusta-hem-saclara-hem-kalplere-orgu-projesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.