Bu otomobil zıplıyor

Trabzonlu gencin süspansiyonlarını değiştirerek zıplamasını sağladığı otomobili görenleri şaşırtıyor.
IHA-20210316AW269095
|
16 Mart 2021, Salı - 09:35
Bu otomobil zıplıyor

Trabzon’da yaşayan Murat Karanlık’ın (26) 1987 model Lada Vazz marka otomobili farklı bir özelliği ile dikkat çekiyor.  Kompresör yardımıyla süspansiyonlara gönderilen hava otomobilin zıplamasını sağlıyor. Bu sayede ön tekerlekleri yerden kesilen otomobil meraklı gözleri üzerine çekiyor. 

"Yerden keselim istedik"

 Rusya’da daha önce izlediği videolardan yola çıkarak aracını bu şekilde tasarladığını dile getiren Murat Karanlık, “Genellikle bu tarz arabalarla ilgileniyorum. Alıp toparlayıp satıyorum. Bu tarz bir proje aklımızda hep vardı. Rusya’da bu arabaları hep izliyorduk. Biz de alıp yerden keselim istedik. Biz de yapabilir miyiz diye başladık. Sonuç güzel oldu” dedi.

"Bizim için bambaşka bir duygu"

Otomobilin zıpladığını görenlerin şaşırdığını ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin olduğunu kaydeden Karanlık, “Bizim için bambaşka bir duygu. Trafiği kesinlikle tehlikeye atmadan yapıyoruz. Genellikle bu hareketleri trafiğe kapalı alanlarda yapıyoruz. Görenler şaşırıyor. Video ve fotoğraf çekilenler oluyor. Çok soran oluyor bunu nasıl yaptınız diye biz meslek sırrı diyoruz. Hızlandırılmış bir air süspansiyon sistemi var. Motoru günlendirdik bu sayede lastikleri yerden kesebiliyoruz. Eski araba olduğu dikkat çekiyor. ’Her gittiğimiz yerde satılık mı?’ diyorlar. Sosyal medyada videoları paylaşıyoruz onlarda çok ilgi görüyor. İl dışında çok fazla talep var. Bu tarz bir arabanın maliyeti 35 bin ve 50 bin arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/654296/bu-otomobil-zipliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.