Bakan Elvan: Belediye borçları faiz ödemelerini artırıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Belediyelerin önemli bir kısmının çok yüksek oranda borçlandığını görüyoruz. Belediyelerin aşırı borçlanmaları faiz ödemelerini önemli ölçüde artırıyor." dedi.
Ankara Masası
|
16 Mart 2021, Salı - 11:01
Bakan Elvan: Belediye borçları faiz ödemelerini artırıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntılarını paylaştı. AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Elvan, pakette belediye borçlarının artmasını önleyecek adımlar bulunduğunun hatırlatılması üzerine mali disiplinin yerel yönetimlerde de oldukça önemli olduğunu söyledi. 

Belediyelerin meclis kararları ile borçlanabildiğini hatırlatan Bakan Elvan, "Belediyelerin önemli bir kısmının çok yüksek oranda borçlandığını görüyoruz. Belediyelerin aşırı borçlanmaları faiz ödemelerini önemli ölçüde artırıyor. Bütçe yapılarını da bozuyor. Faiz ödemelerinin yükselmesinden ötürü yatırım ve transfer harcamalarında kısıntıya gitmek zorunda kalıyorlar." dedi. 

Yerel yönetimlerin faiz giderlerindeki artışı gösteren grafiği paylaşan Elvan, "Burada artışı çok net bir şekilde görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhalefetin "Belediyelerimizin çalışmalarını engelleyecek bir çalışma yapmak istiyorlar" şeklindeki eleştirilerine yanıt veren Bakan Elvan, belediyelerin partilere göre dağılımına dikkat çekti.

Bakan Elvan şöyle konuştu: "

"Türkiye'de 1389 belediyemiz var. 797'si AK Parti'ye, 247'si CHP'ye ait. MHP'nin 233, HDP'nin 7, İYİ Parti'nin 19, kayyumda 49 belediye var. Belediyelerin önemli bir kısmı AK Parti'de. Dolayısıyla böyle bir tedbiri getirmezdik. Temel yaklaşımımız şu; tüm belediyelerimizin mali disipline riayet etmeleri ve yatırımlarının önünün açılmasıdır" 

http://www.ankaramasasi.com/haber/654600/bakan-elvan-belediye-borclari-faiz-odemelerini-artiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.