Kılıçdaroğlu'ndan Andımız açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan, Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsızdır çıkıp açıklasın." dedi.
Ankara Masası
|
16 Mart 2021, Salı - 13:58
Kılıçdaroğlu'ndan Andımız açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Danıştay'ın Andımız kararına değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

2018 yılında, "Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulundan Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği şekilde bir karar çıkacaktır, bunu bir kenara yazın" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Aradan iki sene geçti. 4 tane hakim tayin edildi.  Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından 'andımızın okunması yasaklanmalıdır' kararı verildi." diye konuştu.

Andın, doğruluğu, sevgiyi, beraberliği, birlikteliği, büyüklere saygı, küçüklere sevgiyi anlattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Erdoğan'a daha önce, 'Andımızın hangi cümlesinden rahatsızsın, bunu millete anlat' demiştim. Bunu söyledim 2013 yılında, geldik 2021 yılına, bu soruma cevap alamadım. Ben, vatanını, milletini seven ve AK Parti'ye oy veren kardeşlerime, parantez içinde Sayın Bahçeli'ye de seslenmek istiyorum: Sayın Erdoğan, andımızın hangi cümlesinden rahatsızdır, çıkıp milletin önüne bunu açıklasın, bekliyorum. Açıklayabilir mi? Açıklamaz. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunda iki yıl bekledi, 4 hakimi değiştirdiler, yeni hakimler geldi oraya. Yeni hakimler Erdoğan'ın talimatıyla geldi ve andımız kaldırıldı. Ben bunu 2018 yılında söylemiştim. Ben tahmin ettiğime göre, kamuda uzun yıllar hocalık yapan Sayın Bahçeli'nin de tahmin etmesi lazım. Andımızı kim kaldırdı? Cumhur İttifakı kaldırdı. Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı değil de Danıştay'ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay'a hakimi tayin eden kim? Erdoğan. Oradaki kumpası ayarlayan kim? Erdoğan. Sen kalkmışsın Erdoğan'ı değil Danıştay'ı suçluyorsun. Muhatap alacaksan Erdoğan'ı muhatap alacaksın. Eğer andımızın okunmasını istiyorsan bizim gibi, açarsın Erdoğan'a telefonu, dersin ki; 'Bu ant okunmadan, kusura bakma biz bir daha bir araya gelemeyiz.' 'Neden?' 'Ben ülkemi, bayrağımı seviyorum, andımın okunmasını istiyorum...' Yapar mı; göreceğiz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/654901/kilicdaroglundan-andimiz-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.