Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'la gerçekleştirilen temasların ardından yaptığı açıklamada "Mısır halkı bizimle ters düşmez. Atılan adımlar geçici bir yanlışlığın tezahürü gibi" dedi.
Ankara Masası
|
16 Mart 2021, Salı - 18:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve Konsey üyeleri ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik, ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine Mısır'la 8 yıl sonra gerçekleştirilen temasla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan " Mısır halkı bizimle ters düşmez" dedi.

Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda ise taviz verilmeyeceğini belirtirken "Doğu Akdeniz'deki gelişmelerde öncelikle Türkiye'nin kararlılığı aynen devam etmektedir, buradan taviz vermemiz söz konusu değil. Son olarak da bu konuda çok ciddi açıklamaları, Dışişleri Bakanlığımız kararlı açıklamalar yaptı. Bunun yanında Savunma Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalar var. Mısır'la ilgili konuya gelince tabii Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini düşünmüyorum. Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda da atılan adımlar aslında bir geçici, sanki yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana." diye konuştu.

"Kimin eli kimin cebinde belli değil"

Suudi Arabistan'la Yunanistan'ın yaptığı ortak tatbikata da değinen Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili, " Bunun yanında tabii yeni bir gelişme biliyorsunuz Suudi Arabistan'ın da yine burada, Yunanistan ile bir ortak tatbikat olayı söz konusu. Bir diğer taraftan da Suudi Arabistan'ın şu anda Türkiye'den SİHA talebi var. O da son gelişmeler yani kimin eli kimin cebinde belli değil. Ben bölgede Türkiyesiz bir sürecin bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye orada karar verici konumundadır, temennim odur ki ısınmadan, ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/655296/cumhurbaskani-erdogandan-misir-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.