Ankara Valiliğinden 18 Mart mesajı

Ankara Valiliği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesiyle bir mesaj yayımladı.
Ankara Masası
|
17 Mart 2021, Çarşamba - 23:14
Ankara Valiliğinden 18 Mart mesajı

Ankara Valisi Vasip Şahin imzasıyla Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

Bundan 106 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan Çanakkale Destanı’nın yıldönümünü milletçe büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz.

Çanakkale Savaşları, milletimizin hafızasında hatırası hep taze kalan, üzerinden geçen yıllara rağmen hala coşkuyla anılan büyük bir zafer, kahramanlık ve mücadele örneğidir.

Çanakkale’de düşmana siper edilen gövdeler, İstiklal Mücadelesi’nin fitilini ateşlemiş, son Milli Türk Devleti’nin kuruluşunun da yolunu açmıştır.

Tüm dünya bilmelidir ki, tarih boyunca nice fedakarlıklarla, nice badireler atlatan yüce Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanın bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğun da her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır.

Milletimizin ‘Çanakkale Geçilmez!’ sözünü bütün dünyaya ezberlettiği büyük kahramanlık destanının 106. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/656949/ankara-valiliginden-18-mart-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.