65 yaş üstü vatandaşlara nefes izni

Ankara Masası
|
25 Nisan 2020, Cumartesi - 13:29
65 yaş üstü vatandaşlara nefes izni

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde, 65 yaş üstü vatandaşların günde üç saat dışarı çıkmalarına izin verilmesi öngörülüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Mart günü yayımlanan genelge ile 81 ilde 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. 65 yaş üstüne yönelik sokağa çıkma yasağı uygulaması, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan ilk kararların başında geliyordu. Şimdilerde bu yaş grubunu rahatlatmanın, sürekli evde kalmanın oluşturduğu psikolojik gerilimi azaltmanın yöntemleri üzerinde çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantılarda ve Bilim Kurulunda gündeme gelen söz konusu teklife, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sıcak bakmadığı belirtildi. Ancak, sokağa çıkma yasağının bir ayı geçmesi, bu durumun bazı ‘psikolojik ve fizyolojik’ problemlere sebep olabileceği, 65 yaş üstü vatandaşların kısa süreli de olsa dışarı çıkmalarına izin verilmesine yönelik yoğun talepler gelmesi üzerine konu yeniden masaya yatırıldı.  

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasaklarına ilişkin bazı öneriler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

UYGULAMANIN YARIN BAŞLAMASI ÖN GÖRÜLÜYOR

Sunulan öneriler arasında, sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bazı esneklikler getirilmesi yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklife onay vermesi durumunda, yarından başlamak üzere sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde, 65 yaş üstü vatandaşların günde 3 saat dışarı çıkmalarına izin verilmesi planlanıyor.

Sokağa çıkmalarına izin verilecek 65 yaş üstü vatandaşların, gerekli önlemleri almaları ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri, ayrıca iki kişiden fazla yan yana olmamaları şartıyla, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde üçer saat parka gitmelerine ve yürüyüş yapmalarına müsaade edilmesi öngörülüyor. Yirmi yaş altı ise şimdilik bu uygulamanın dışında tutulacak.

İFTAR SONRASI TEDBİRLERİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Ramazan ayı boyunca iftardan sonra şehirlerde oluşacak kalabalığın önüne geçilmesi için valiliklere talimat verildi. Bunun için yoğunluğun fazla olacağı değerlendirilen cadde, meydan ve diğer güzergâhlar, Ramazan ayı süresince yaya ve araç trafiğine kapatılacak. Ancak, yine 65 yaş üstü için, iftardan sonra yarım saat veya bir saat ‘hava alma' istisnası getirilebilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6611/65-yas-ustu-vatandaslara-nefes-izni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.