Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili "Bir gece yarısı kararnamesi ile 42 milyon kadının hakkı, hukuku, onların ellerinden alınamaz." paylaşımında bulundu.
Ankara Masası
|
20 Mart 2021, Cumartesi - 13:43
Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda  Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini değerlendirdi. 

Kararnamenin gece yarısı yayımlanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu "Bir devlet gece yarısı kararnameleri ile yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesi ile 42 milyon kadının hakkı, hukuku, onların ellerinden alınamaz." ifadelerini kullandı.

" Adalet neredeyse orayı arayacağım"

Videosunu izleyen bütün kadınlara seslendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Haklarınıza, hukukunuza sahip çıkınız. Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına, hukukuna sahip çıkınız. Ben söz veriyorum, her zaman, her yerde, her ortamda bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse orayı arayacağım. Adaletten yana olacağım. Sizden yana olacağım. Sizin hakkınızdan, hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım, söz veriyorum." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/661666/kilicdaroglundan-istanbul-sozlesmesi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.