Kılıçdaroğlu'ndan ekonomi eleştirileri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden 1 hafta sonra 1 ay sonra ne olacak denirdi. Şimdi yatıyoruz, sabah ne olacak onu düşünüyoruz. İzlenen ekonomi politikası dünyada alay konusu. Bir ekonomi var bir de erdonomi var" dedi.
Ankara Masası
|
23 Mart 2021, Salı - 14:07
Kılıçdaroğlu'ndan ekonomi eleştirileri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Ekonomiye yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Eskiden 1 hafta sonra 1 ay sonra ne olacak denirdi. Şimdi yatıyoruz, sabah ne olacak onu düşünüyoruz. İzlenen ekonomi politikası dünyada alaya konusu. Bir ekonomi var bir de erdonomi var diyorlar. Erdonomi ne demek? 128 milyar doları birilerine vermek. Erdonomi ne demek? Ekonomiden bi haber olmak. Erdonomi ne demek? İstediği adamı istediği yere getirmek, istediği zaman görevden almak. Erdonomi ne demek? Evlerde tencerenin kaynamaması demek." ifadelerini kullandı. 

"Cuma günü 450 milyon dolar satıldı"

Hep birlikte bu sorunu aşacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ne yaparsa yapsın, bilimin kuralları neyse o kurallara göre devleti yöneteceğiz. Ekonomiye de ona göre yöneteceğiz. Herkes yarın sabahı değil 30 yıl sonrasını bilecek. Çiftçi bu yıl ektiği ürünün seneye kaça satılacağını bilecek. Her şey planlı programlı olacak. Cuma günü 450 milyon dolar satıldı. Kime satıldı, kim voliyi vurdu bilinmiyor. Açıklanır mı, açıklanmaz." şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nda görev değişimi

Merkez Bankası'nda görev değişikliklerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Devlet böyle mi yönetilir. Allah bunlara akıl fikir versin. Devleti, ekonomiyi perişan ettiler. Yen gelecek Merkez Bankası Başkanı, 128 milyar doların kimlere satıldığının araştırmasını yapacak ve kamuoyunu bilgilendirecek. Rivayet olunur ki, görevden alınan başkan 'Bu 128 milyar doları kimlere peşkeş çektiniz' diye sormuş. Sen misin bunu soran, görevden alınmış. Fakirin fukaranın hakkını kim savunacak. Beşikteşi yetimin hakkını kim savunacak" diye ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/665446/kilicdaroglundan-ekonomi-elestirileri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.