Çavuşoğlu'ndan ABD'ye S-400 yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Brüksel'de bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, "Blinken ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Rusya' dan S-400 aldığımızı ve bu meselenin bizim için bittiğini söyledik." dedi.
IHA-20210324AW276800
|
24 Mart 2021, Çarşamba - 14:54
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye S-400 yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Brüksel'deki NATO karargahında bir araya geldi.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan iki bakan, Blinken'ın göreve gelmesinin ardından ilk kez yüz yüze görüşme yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e S-400 konusunda "bu iş bitti" mesajının ilettiğini söyledi. 

Çavuşoğlu,  "Blinken ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. S-400 meselesinin Türkiye için bittiğini söyledik. Bundan sonraki süreçte başta ABD olmak üzeri, ihtiyaçlarımızı karşılamak için mütteflerimizle işbirliği içinde olacağımızı söyledik. ABD Dışişleri Bakanı'yla Türkiye ya da ABD'de daha geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldık." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/666618/cavusoglundan-abdye-s-400-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.